Home / NOVOSTI / HRONIKA / MIR I SLOBODA – NEPROCENJIVE VREDNOSTI! *(TONSKI PRILOG)

MIR I SLOBODA – NEPROCENJIVE VREDNOSTI! *(TONSKI PRILOG)

Veliki doprinos Modriče u pobedi nad fašizmom

MODRIČA – Odavanjem pošte i polaganjem cveća na Spomen kosturnicu poginulih boraca NOR-a u Modriči je obeležen Dan pobede nad fašizmom. Cveće su u prisustvu okuplјenih građana položili predstavnici opštinskog Odbora za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, opštinske Boračke organizacije, opštinske uprave, preduzeća i institucija.

U toku Drugog svetskog rata opština Modriča je imala oko 23.000 stanovnika i dala značajan doprinos antifašističkoj borbi. U borbama protiv fažizma učestvovalo je 850 boraca od kojih je 270 dalo život za slobodu, boreći se u  partizanskim jedinicama. Ukupni gubici u  lјudstvu u Drugom svetskom ratu bili su 813 poginulih sa područja opštine Modriča.  U Spomen kosturnici, gde se polažu venci svake godine za Dan pobede nad fažizmom, nalaze se posmrtni ostaci 114 sahranjenih boraca.

Autor: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Rada Đošan Kitić – TRAG U BESKRAJU – IV DIO *(VIDEO)

TRAG U BESKRAJU    Naša sugrađanka, poznata pjesnikinja i pisac Rada Đošan Kitić poznata je našoj ali i široj javnosti. U prethodnom periodu kroz nekoliko naših video snimaka predstavili smo ...