Home / NOVOSTI / HRONIKA / Predstavljene dvije knjige Davida Ž. Tanasića *(FOTO)

Predstavljene dvije knjige Davida Ž. Tanasića *(FOTO)

MODRIČA – U Modriči je predstavljena knjiga proze “Sjećanje – priče za svakoga” i zbirka pjesama “Poetski vihor”, autora Davida Ž. Tanasića, književnika iz ovog grada.

Tanasić je rekao da je do sada objavio osam knjiga poezije i proze, među kojima i sinoć promovisane knjige u kojima pričama i stihom dočarava svoje djetinstvo, mladost i zrelo doba.

On kaže da su rodni Vučijak kod Modriče i njegovi stanovnici, a posebno djeca sa kojima je kao prosvjetni radnik proveo cijeli radni vijek, neiscrpni motiv i tema za pisanje.

Recenzent zbirke pjesama “Poetski vihor”, književnik iz Modriče Marko Raulić rekao je da zbirka sadrži cikluse rodoljubive, ljubavne i misaone poezije u kojima su dominantni motivi opstanak, herojstvo, borba za slobodu, kao i ljubav i humanost među ljudima.

On je dodao da je u zbirci sve vremenski i prostorno smješteno u savremeni ambijent i naglašeno kao iskustvo autora.

U recenziji knjige “Sjećanje – priče za svakoga” književenica iz Doboja Jovanka Nikolić-Stojčinović naglasila je da su priče u najnovijem Tanasićevom djelu svojevrsne autobiografije u koje je unio svoju sudbinu, vjerno oslikanu, emotivno obojenu i smještenu u širi društveni kontekst.

– Autor knjige svjedoči o svom djetinjstvu provedenom na Vučijaku i čini nam se da nema razlike između njegove priče i stvarnog života – napisala je Stojčinovićeva.

Tanasić je penzionisani nastavnik, rođen 1942. godine u Podnovlju, u opštini Doboj.

Završio je učiteljsku školu i pedagošku akademiju. Kao dugogodišnji prosvjetni radnik radio je u Doboju i Modriči, gdje danas živi.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Slike koje prilažemo nisu u sklopu gornjeg priloga, a li ih dodajemo kao dopunu informacije.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...