Home / NOVOSTI / MODRIČA / Milan, čovek za nezaborav

Milan, čovek za nezaborav

MODRIČA – U susret 9.januaru, krsnoj Slavi i Danu Republike Srpske, porodica i predstavnici najviših institucija vlasti u Srpskoj danas su posetili grob šestog predsednika RS, dr Milana Jelića, položivši cveće.

Cveće na Jelićev grob prvo su položili sin Petar i supruga Milica, zatim Duško Ćetković, savetnik predsednika Republike Srpske, potom poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Bojan Vidić, pa sekretar u Vladi RS i ministri Vlado Blagojević, Predrag Gluhaković i Dragan Bogdanić, načelnik i zamenik načelnika Modriče, Mladen Krekić i Nikola Savić, sestra i Jelićev prijatelj iz detinjstva, Rada Janković i Branko Vidić.

Zahvalivši se predsedniku RS, Miloradu Dodiku i njegovim saradnicima, kao i rukovodstvu Modriče, što čuvaju od zaborava lik i delo njegovog oca, Petar Jelić je rekao da je prošlo više od sedam godina od očeve smrti, ali da vreme ništa nije promenilo.

-Uvek ćemo ga nositi u svojim srcima. On je uvek u našim mislima, uvek je tu, kao da nikada i nije otišao od nas. Hvala svima koji ga se sećaju, koji pamte sve ono što je on uradio za Republiku Srpsku, za sve njene građane, ali i sve ono što je ostvario na polju nauke, u privredi i u sportu, rekao je Petar Jelić.

U ime predsednika Srpske, Milorada Dodika, cveće je položio Duško Ćetković koji je naglasio da je ovo , pored sećanja, i dužno poštovanje prema čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u demokratskom razvoju Republike Srpske.

-To je dužno poštovanje čoveku koji je nastavak jednog demokratskog početka. To je sećanje na čoveka koji je ostavio dubok i neizbrisiv trag demokratskom razvoju Republike Srpske. Veliki čovek sa jasnom vizijom i ogromnom energijom, poručio je Ćetković.

Mladen Krekić, načelnik Modriče, istakao je da dr Milan Jelić nikada neće biti zaboravljen.

-Ostaće večita dilemma da li je bio uspešniji privrednik, državnik, diplomata, univerzitetski profesor, sportski radnik?! Njegovom smrću, svi smo na gubitku. U njemu smo imali neophodnu sigurnost, ali i prijatelja za primer. Ostaje nam da obilazimo njegovo većno počivalište i da kažemo:’Dragi Milane, hvala ti za sve!’Velikan za sva vremena, podvukao je Krekić.

Autoritet svetskih razmera, Dr Milan Jelić, bio je i predsednik FS Republike Srpske i FS BiH. Fudbal je bio njegova igra života, od malih nogu.

-Zajedno smo odrastali, a kasnije je moja sestra Milica udala se za Milana. Igrali smo fudbal u Vranjaku. Kasnije je Milan otišao na studije, ja se zaposlio, ali nikada nam se putevi nisu razdvajali. Ne mogu rečima opisati svu njegovu dobrotu, energiju, pamet, viziju. Za svakog je imao razumevanje, za sve je pronalazio vreme, ali fudbal je bio nešto posebno. Na kraju, sa stadiona u Modriči otišao je u legendu. Jedan od najvećih ljudi koga su imali ovi prostori i Republika Srpska. On će uvek biti u našim srcima, kaže Branko Vidić – Svika, prijatelj Milana Jelića od detinjstva do sudnjeg dana.
Da podsetimo, dr Milan Jelić je iznenada preminuo od srčanog udara 30. septembra 2007., u 52. godini života.

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORTDC.net

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...