Home / MAGAZIN / KULTURA / Međunarodni festival mladog glumca ZAPLET 06

Međunarodni festival mladog glumca ZAPLET 06

Gradsko pozorište Jazavac će i ove godine organizovati Međunarodni festival mladog glumca ZAPLET 06 od 21. do 27. oktobra, koji će publici predstaviti najbolja ostvarenja mladih glumaca u okruženju.

Na otvaranju ovogodišnjeg festivala biće premijerno izvedena predstava Gradskog pozorišta Jazavac Autobiografija u režiji Ane Đorđević, a na zatvaranju će nastupiti Rambo Amadeus sa svojim scensko-muzičkim događajem.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Ljubiša Savanović, glumac Narodnog pozorišta RS, koji je odabrao pet predstava koje će konkurisati za tri nagrade koje se dodijeljuju na festivalu – Nagradu za najbolju predstavu, Nagradu za najboljeg glumca festivala i Nagradu za najbolju glumicu festivala. Kao i dosad, publika će glasanjem nakon predstave svako veče izabrati najboljeg glumca/glumicu večeri.

Zaljubljenici u pozorišnu umjetnost ove godine moći će pogledati predstave “Ćelava pjevačica” Ateljea 212 iz Beograda, “Večera budala” Pozorišta Prijedor, predstavu “I živjeli su srećno…” Scene Velika Gorica iz Hrvatske, “Terapija” banjalučkog Dis pozorišta, “Aleksandra Zec”, HKD teatra iz Rijeke.

Završno veče ostavljeno je za Veče glomazne poezije Ramba Amadeusa .

Stručni žiri festivala sačinjavaju Stojan Matavulj, glumac iz Varaždina, Slađana Zrnić, glumica iz Banjaluke i Ana Đorđević, reditelj iz Beograda. Nakon svake predstave biće održan Okrugli sto sa učesnicima predstave koji će voditi Boris Milanović, dramaturg.

Autor: mondo.ba

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Rada Đošan Kitić – TRAG U BESKRAJU – VII DIO *(VIDEO)

TRAG U BESKRAJU    Naša sugrađanka, poznata pjesnikinja i pisac Rada Đošan Kitić poznata je našoj ali i široj javnosti. U prethodnom periodu kroz nekoliko naših video snimaka predstavili smo ...