Home / NOVOSTI / BiH / Zenica: Učenik preminuo u školi

Zenica: Učenik preminuo u školi

Jedanaestogodišnji H.M. smrtno je stradao danas za vrijeme velikog odmora u kabinetu razredne nastave u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, potvrdila je Azra Isaković iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

“Odmah po saznanju dežurna tužiteljka izašla je na uviđaj zajedno sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojkog kantona radi utvrđivanja činjenica”, izjavila je Isaković za Anadoliju, dodavši kako je istraga u toku.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva, sutra će biti obavljena obdukcija, a o rezultatima obdukcije javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Esad Ćorović, direktor Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” izjavio je kako je do nesreće došlo za vrijeme velikog odmora i naveo da je istraga o nesreći u toku, te da će škola ubuduće nastojati da preduzme mjere kako bi se preduprijedili slični događaji.

Žaljenje zbog nesreće izrazili su Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja, kao i Aleksandar Kolar, predsjednik Vijeća roditelja OŠ “Musa Ćazim Ćatić”.

Kolar je u izjavi rekao da su svi roditelji duboko potreseni zbog nesreće i da ne smatraju odgovornim nastavnike, jer oni rade svoj posao.

Smrt učenika ranije je potvrdio ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mirko Trifunović, koji se obratio novinarima ispred OŠ u kojoj se tragični događaj desio.

Trifunović je potvrdio da se jutros desio nesretni događaj u kojem je tragično preminuo učenik petog razreda.

Ministar je još kazao da je posao prosvjetnih radnika težak i da nosi puno odgovornosti.

“Žao nam je zbog tragedije koja se desila. U svoje i ime Ministarstva izražavam najdublje saučešće porodici”, rekao je Trifunović.

Autor: mondo.ba

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...