Home / NOVOSTI / BiH / Zenica: Učenik preminuo u školi

Zenica: Učenik preminuo u školi

Jedanaestogodišnji H.M. smrtno je stradao danas za vrijeme velikog odmora u kabinetu razredne nastave u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, potvrdila je Azra Isaković iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

“Odmah po saznanju dežurna tužiteljka izašla je na uviđaj zajedno sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojkog kantona radi utvrđivanja činjenica”, izjavila je Isaković za Anadoliju, dodavši kako je istraga u toku.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva, sutra će biti obavljena obdukcija, a o rezultatima obdukcije javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Esad Ćorović, direktor Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” izjavio je kako je do nesreće došlo za vrijeme velikog odmora i naveo da je istraga o nesreći u toku, te da će škola ubuduće nastojati da preduzme mjere kako bi se preduprijedili slični događaji.

Žaljenje zbog nesreće izrazili su Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja, kao i Aleksandar Kolar, predsjednik Vijeća roditelja OŠ “Musa Ćazim Ćatić”.

Kolar je u izjavi rekao da su svi roditelji duboko potreseni zbog nesreće i da ne smatraju odgovornim nastavnike, jer oni rade svoj posao.

Smrt učenika ranije je potvrdio ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mirko Trifunović, koji se obratio novinarima ispred OŠ u kojoj se tragični događaj desio.

Trifunović je potvrdio da se jutros desio nesretni događaj u kojem je tragično preminuo učenik petog razreda.

Ministar je još kazao da je posao prosvjetnih radnika težak i da nosi puno odgovornosti.

“Žao nam je zbog tragedije koja se desila. U svoje i ime Ministarstva izražavam najdublje saučešće porodici”, rekao je Trifunović.

Autor: mondo.ba

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi?

Mislili ste da su niske cijene jedino po čemu su Fortuna marketi prepoznatljivi? Čuli ste da nudimo mogućnost dobre zarade, bez ograničenja? Imate informaciju da pružamo podršku svojim zaposlenima i ...