Home / NOVOSTI / HRONIKA / Marku Rauliću dodijeljena nagrada “Gajkov pjesnički šešir”

Marku Rauliću dodijeljena nagrada “Gajkov pjesnički šešir”

MODRIČA, 29. MAJA /SRNA/ – Književnik iz Modriče Marko Raulić dobitnik je ovogodišnje književne nagrade “Gajkov pjesnički šešir” koju u okviru kulturne manifestacije “Pjesničko proljeće” dodjeljuje Srpski kulturni centar Modriča.

Nagradu “Gajkov pjesnički šešir”, ustanovljenu prije osam godina u znak sjećanja na preminulog modričkog pjesnika Zdravka Gajka Popovića, Srpski kulturni centar dodijelio je Rauliću, književniku i pjesniku, bivšem dugogodišnjem direktoru ove ustanove, za razvoj kulture i podršku književnim stvaraocima u Modriči.

Na književnoj večeri, održanoj sinoć u Srpskom kultrunom centru, dodijeljena je i “Pjesnička plaketa” Omladinskom književnom klubu “Mladost” za deciniju i po rada i okupljanje mladih književnika u Modriči.

Raulić je rekao da mu je čast što je dobio nagradu pjesnika i kulturnih stvaralaca Modriče.

“Zadovoljstvo je dobiti nagradu od kolega, kao i nagradu publike koja se godinama, nakon rata, okuplja na kulturnim događajima u Srpskom kulturnom centru dajući podršku književnicima i umjetnicima”, rekao je Raulić.

Među posjetiocima bili su i pjesnici i književnici iz Dervente, Vukosavlja i Šamca.

Tokom večeri promovisana je publikacija “Pjesničke sveske” koja je posvećena jubileju – 40 godina od štampanja prvog broja časopisa mladih za kulturu i umjetnost “Lica 5”.

Milenko Popović, inicijator pokretanja publikacije rekao je da je 70-tih godina prošle godine na prostoru Modriče, Šamca i Odžaka bio veliki broj mladih koji se bavili poezijom, a čiji je rad predstavljen u tada popularnom časopisu “Lica 5”.

Izvor: SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...