Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem naučnika Ervina Sejdića

Prijem naučnika Ervina Sejdića

Načelnik opštine Mladen Krekić, 20. marta 2017. godine organizovao je prijem za naučnika Ervina Sejdića koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mladi naučnik je rođen 1979. godine  i do početka rata u BiH, 1992. godine, sa porodicom je živio u Modriči. U Sjedinjene Američke Države dr Sejdić je došao 2011. godine iz Kanade gdje je završio osnovne studije i uradio doktorat.

Dr Ervin Sejdić, docent na Univerzitetu u Pitsburgu, 2016. godine dobio je najveću nagradu koju mladim naučnicima i inžinjerima dodjeljuje Američka savezna vlada. Ovo prestižno prizanje mladim istraživačima je dodijeljeno u 12 kategorija, a dr Sejdić nagrađen je za naučni rad u oblasti zdravstva.

Nagrada se dodjeljuje mladim naučnicima za rezultate ostvarene u prvih desetak godina karijere nakon doktorata. Za dobijanje nagrade, među više svojih kandidata, Ervina Sejdića predložio je Nacionalni institut za zdravlje.

Ovom prilikom načelnik Krekić je dr Sejdiću čestitao na postignutim rezultatima u dosadašnjem radu i poželio puno sreće u budućem periodu.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...