Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Zvezda u Modriči

Zvezda u Modriči

MODRIČA – Crvena zvezda će 10.decembra biti gost Modriča Maxime. Za taj događaj vlada veliko interesovanje, pa se očekuje, uprkos hladnom vremenu, da tribine stadiona „Dr Milan Jelić“ budu krcate.

-Imao sam jako prijatne razgovore sa čelnicima velikog i trofejnog srpskog kluba. Dogovorili smo da u sredu, 10.decembra, u Modriči potpišemo Ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji, a nakon toga odigraćemo prijateljsku utakmicu. Beograđani će biti u najjačem sastavu. Modriča je sada drugoligaš. Doduše, ima niz velikih talenata i fudbalskih bisera, ali moraćemo pojačati tim iz Modriče jednim brojem afirmisanih igrača. Očeku jem praznik fudbala u celoj Posavini toga dana, kaže Petar Jelić, predsednik Modriča Maxime i prvotimac beogradskog Rada.

Prema rečima Dejana Stojanovića, člana Izvršnog odbora kluba iz Modriče, užurbano se privode kraju sve aktivnosti na organizaciji ove fudbalske priredbe.

-Za naše prijatelje iz Beograda pripremamo adekvatan smeštaj. Uputili smo pozivnice rukovodstvu Republike Srpske, zatim čelnicima FS RS i FS BiH, brojnim privrednicima i sportskim radnicima, čelnicima Modriče i još jednog broja gradova i opština u Srpskoj da prisustvuju ovoj utakmici. Želimo da to bude praznik za pamćenje, kaže Stojanović.

Svoj dolazak potvrdio je i Mile Kovačević, predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

-U moru obaveza oko izbora u selekcijama FS BiH, te svojim profesionalnim aktivnostima, odlučio sam da se 10.decembra nađem u Modriči. Moj prethodnik, dr Milan Jelić, iz Modriče je. Njegov sin je na čelu Modriča Maxime. Delegacija FS RS položiće cveće na grob pokojnog Milana Jelića, a onda ćemo pogledati utakmicu, dati podršku ljudima koji vode Modriču. To su ideje koje treba pozdraviti, rekao je Kovačević.
Tomo Marić, novinar i publicista iz Banja Luke, te savetnik za odnose sa javnošću ministarke porodice, omladine i sporta RS, Nade Tešanović, rekao je da će ministarka naći se u svečanoj loži modričkog stadiona, a i njega veseli susret fudbalskih prijatelja.

-Kada god odlazim u Beograd, koristim posebno odelo. Beograd je za mene posebna priča. Imao sam tu sudbinu da napišem knjigu o čuvenom Miljanu Miljaniću, legendarnom treneru Zvezde i madridskog Reala. Sa jednim od najvećih Zvezdinih sinova, Draganom Džajićem, čujem se često i prijatelji smo dugi niz godina i tako će biti do sudnjeg dana. Džaja je bio blizak i sa pokojnim Milanom Jelićem i ceni  Jelićevo stvaralaštvo. Po svemu sudeći, Dragan Džajić će prisustvovati ovoj utakmici. Zvezdina ikona je uvek dobro došla u Modriču, moju Banja Luku, Trebinje, Laktaše, Bijeljinu… Radujem se 10.decembru i mom dolasku u Modriču, potvrdio je Tomo Marić.

Mladen Krekić, načelnik Modriče, još jednom je ponovio da nije čvrsto vezan za fudbal, ali da se raduje što će velika Crvena zvezda doći u ovaj gradić.

-Ne dolaze nam takvi gosti svaki dan. Uvek sam srećan kada se u mojoj Modriči pojave velikani. To jesu Dragan Džajić, Tomo Marić, Zvezdan Te rzić… Ranije su dolazili veterani Crvene zvezde. Ovo je nešto novo i zahvalan sam sugrađaninu Petru Jeliću što pokušava da od Modriče Maxima stvori ekipu koja će trajati i pobeđivati. Imaće i našu podršku, mislim na rukovodstvo opštine Modriča, jasan je Krekić.

Nekadašnji evropski i svetski klupski prvak stiže u Modriču, da 10.decembra odigra fudbalsku utakmicu protiv Modriča Maxime, da se započne čvrsto i dugovečno prijateljstvo sa Beograđanima.

Zvezda će da razgali brojna srca u Srpskoj…

Autor: Jeremić Slađan

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...