Home / NOVOSTI / HRONIKA / NASTAVLjENA I ZAVRŠENA 30. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA ODRŽANA 31. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA

NASTAVLjENA I ZAVRŠENA 30. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA ODRŽANA 31. SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE MODRIČA

U Skupštinskoj sali opštine Modriča 27. maja  2016. godine  u 10,00 časova započeo je nastavak 30. sjednice Skupštine opštine Modriča. Sjednici je prisustvovalo 25 odbornika.

Razmatrane su sledeće tačke dnevnog reda:
1. Izvještaj o radu i dijelovanju Civilne zaštite u 2015. godini, sa posebnim osvrtom
na opremljenost jedinica Civilne zaštite.
2. Informacija o stipendiranju studenata na području opštine Modriča.
3. Izvještaj o radu Centra za socijalni rad za 2015. godinu.
4. Izvještaj o radu JZU „Apoteka“ Modriča za 2015. godinu.
5. Izvještaj o radu JU Kulturno sportski centar za 2015. godinu.
6. Izvještaj o radu Turističke organizacije  „Modriča“ Modriča za 2015. godinu.
7. Izvještaj o radu JP Srspki kulturni centar za 2015. godinu.
8. Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika.
9. Razno.

Najveću pažnju i diskusiju odbornika izazvao je Izvještaj o radu Turističke organizacije “Modriča” Modriča za 2015. godinu, koji je posle duže diskusije usvojen većinom glasova.

Informacija o stipendiranju studenata na području opštine Modriča usvojena je jednoglasno nakon kraće diskusije, a ostale tačke dnevnog reda su usvojene većinom glasova.

Nakon završetka 30. sjednice Skupštine opštine, predsjednik Skupštine je otvorio 31. sjednicu. Na prijedlog predlagača povučena je deveta tačka dnevnog reda iz Saziva, Nacrt lokalnog akcionog plana za djecu na području opštine Modriča, te je jednoglasno usvojen sledeći:
Dnevni red

1. Prijedlog odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu.
2. Prijedlog odluke o visini troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta.
3. Prijedlog odluke o utvrđivanju osnovice za obračun rente.
4. Prijedlog odluke o pristupanju izradi izmjena dijela regulacionog plana
„Preduzetnička zona“ na parcelama označenim kao k.č. 59, k.č. 60/2 i k.č. 61/1 k.o.
Modriča.
5. Prijedlog odluke o imenovanju Savjeta za praćenje izrade izmjena dijela regulacionog
plana „Preduzetnička zona“ na parcelama označenim kao k.č. 59, k.č. 60/2 i k.č. 61/1
k.o. Modriča.
6. Prijedlog odluke o korišćenju i naplati parking prostora na području grada.
7. Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta putem
neposredne pogodbe radi kompletiranja građevinske parcele.
8. Izvještaj o radu Načelnika opštine za 2015. godinu.
9. Informacija o radu društvenih organizacija i udruženja građana u 2015. godini.
10. Prijedlozi, inicijative i pitanja odbornika.
11. Razno.

Veću pažnju odbornika izazvala je druga tačka dnevnog reda, Prijedlog odluke o visini troškova uređenja gradskog građevinskog zemljišta, koja je nakon diskusije odbornika usvojena većinom glasova uz prijedlog da Skupština opštine Modriča pokrene inicijativu za izmjene i dopune Zakona o uređenju prostora i građenju.

Prijedlog odluke o korišćenju i naplati parking prostora na području grada je takođe izazvao diskusiju odbornika nakon čega je jednoglasno usvojen. Jednoglasno su usvojene i prva, treća, četvrta i sedma tačka dnevnog reda.

Izvještaj o radu Načelnika opštine za 2015. godinu je usvojen većinom glasova uz kraću diskusiju odbornika.
„Ja ne smatram da je ovo Izvještaj samo Načelnika. Sam čovjek ne može ništa da uradi bez ostalih službi i odbornika bez obzira kojoj politici pripadaju te svako ima određenu zaslugu u tom Izvještaju. Ovaj Izvještaj bi sigurno bio mnogo bolji kada je u pitanju infrastruktura da je bilo dosta više sredstava. Pokušali smo da iz jedne vrlo teške godine kakva je bila 2014. godina uđemo u 2015. godinu sa svim onim nedaćama koje su ostale neriješene. Drago mi je da je Izvještaj usvojen i to je pokazatelj da ovdje postoji jedna potpuna disciplina kada je u pitanju rad i posao, naravno i ulaganje u infrastrukturu. Uvjek je bilo da neko smatra da to nije dobro, neko smatra da je to dobro ali evo u suštini Izvještaj je dobio apsolutnu većinu i zadovoljan sam sa time. Zadovoljan sam i sa onima koji kažu da je trebalo više uraditi, možda to treba da nam bude podstrek da radimo više i da zadovoljimo kriterije ne samo pozicije nego i opozicije. Pretpostavljam kada bi čovjek i taj dio uradio opet bi trebalo da bude primjedbi i to je sasvim normalno. Ovo je danas odličan rad Skupštine, za nepunih dva sata završen je nastavak jedne sjednice i održana je nova sjednica, ja sam zadovoljan,“ izjavio je načelnik Krekić.

Ostale tačke su usvojene većinom glasova

„S obzirom da smo imali nastavak tridesete redovne sjednice Skupštine i tridesetprvu redovnu sjednicu, proteklo je zaista konstruktivno, moram da kažem neočekivano s obzirom da polako ulazimo u kampanju za Lokalne izbore, nismo ipak navikli da ovako brzo završavamo sjednice. Želim da ovom prilikom izrazim zadovoljstvo radom današnje sjednice Skupštine,“ rekao je potpredsjednik Skupštine Siniša Nikić.

Tridesetprva redovna sjednica Skupštine opštine je završena u 12.00 časova.

 Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...