Home / NOVOSTI / HRONIKA / KK “Šampion” Modriča – deset godina uspješnog rada *(FOTO+VIDEO)

KK “Šampion” Modriča – deset godina uspješnog rada *(FOTO+VIDEO)

Karate klub “Šampion” Modriča jedan je od najtrofejnijih modričkih sportskih klubova. Dana 02. februara 2016. godine obilježili su deset godina od osnivanja i uspješnog rada.
Tim povodom upriličili su prigodnu proslavu.
Mi smo ih posjetili na prvom ovogodišnjem okupljanju, prvom treningu koji je ustvari bio prigodna proslava tog značajnog jubileja za ovaj klub.

Evo samo nekoliko značajnijih rezultata koji su predstavljeni na njihovoj oficijelnoj web stranici https://www.karate-sampion-modrica.com/ .

KK Sampion-Poljska 2012 EP

 

Juni, 2012. godine:
Na EP u Poljskoj, takmičarka Karate-kluba“ Šampion“, Saška Kovačević osvojila zlato. U ekipnom nastupu za reprezentaciju BiH, TKA verzija, donela je bronzu.
Antonija Kostić je u svojoj skupini osvojila bronzu.

 

 

 

 

kk sampion najbolji sportisti
U tom nizu uspjeha, jedno i društveno priznanje od strane opštine Modriča:

Februar 2013. godine:
DRAGIŠA JOVANOVIĆ – TRENER GODINE, SAŠKA KOVAČEVIĆ SPORTISTKINJA GODINE U OPŠTINI MODRIČA

 


Novembra 2013. godine
četvoročlana ekipa takmičara KK Šampion Modriča učestvovala je na Svjetskom karate prvenstvu koje se održavalo u Pragu. Zabilježili su izuzetan rezultat. U Modriču su se vratila tri svjetska šampiona. Dragiša Jovanović osvojio je zlatnu medalju (kategorija starijih takmičara), Saška Kovačević je osvojila jednu zlatnu i dvije bronzane medalje, a Antonija Kostić jednu zlatnu medalju u svojoj skupini.

Prag 203-Antonija Saska Dragisa

 

izbor_sportiste_15_04

Srđan Jovanović – skroz desno

 

Januar 2016. godine:

I u ovom nizu još jedno društveno i sportsko priznanje za mladog člana Kluba, Srđana Jovanovića koji je dobio “DIPLOMU SA SREBRENJAKOM” za ostvarene uspjehe u 2015. godini.

 

.

.

Karate klub”Šampion” je u prethodnom periodu bio organizator većeg broja sportskih manifestacija, a svako  najvažnija je Karate turnir i seminar “Modriča Open” koji se redovno održava svake godine. Voditelj seminara i glavni sudije je uvijek bio legenda karate sporta, Univ.prof dr. Vladimir Jorga.

Seminar sa Jorgom

“MODRIČA OPEN” Turnir i seminar sa dr.Vladimirom Jorgom

 

DRAGISA JOVANOVIC

Dragiša Jovanović, dipl.prof sporta-master, majstor karatea-crni pojas V DAN

Na kraju ove reportaže mora se istači nesumnjiva zasluga osnivača Kluba i trenera, Dragiše Jovanovića, majstora karatea, crni pojas V DAN, koji je u toku prethodnih deset godina od osnivanja kluba uložio ogroman trud, sredstva i stručnost u ovom sportu a mnoge od pionira doveo do vrhunskih sportista.
Uporedo sa zalaganjem u klubu, Dragiša Jovanović uspio je da na prestižnom beogradskom univerzitetu stekne akademsko zvanje diplomiranog profesora sporta-master.
Takođe, paralelno svemu stekao je sve licence profesionalnog fudbalskog  trenera.
Uzmemo li u obzir i da je cijelo vreme u redovnom radnom odnosu, te je svoje školovanje samofinansirao, te da je oženjen i otac dvoje djece, tada zaslužuje sve pohvale na istrajnosti i upornosti koja je i dovela do svih ovih značajnih rezultata.

Sa naše strane, kako Dragiši Jovanoviću, tako i svim članovuima Karate kluba “Šampion” iz Modriče želimo i nadalje ovakve blistave rezultate.

U nastavku možete pogledati video i album slika koje smo snimili na prigodnoj svečenosti povodom desetogodišnjice rada Kluba.

Autor: Zlatko Huravik / modričaINFO
.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...