Home / NOVOSTI / HRONIKA / Juče u Modriči sahranjen Safet Peleš

Juče u Modriči sahranjen Safet Peleš

MD-Novine-LOGO 300pxModriča, 11.03.2015. 

Na stranicama MD Novina naišli smo na jedan članak o našem sugrađaninu, koji prenosimo u cjelosti.

Juče u Modriči

SAHRANJEN SAFET PELEŠ

Juče je u Modriči sahranjen Safet Peleš, koji je umro u 83. godini  života.
Malo ko u Modriči ga nije poznavao, a mi smo prije dvije godine objavili jedan prilog o njemu kojeg sada ponavljamo:

SAFET I HADŽIJA EGLENIŠU NA KLUPI

Safeta Peleša Modričani pamte kako svaki dan sjedi u parku i tako “ubija” vrijeme gledajući prolaznike sa kojima prozbori pokoju, a neko mu i udijeli cigaru ili malo sitniša za kafu koju obavezno pije u Domu kulture.

Juče se udružio sa još jednim poznatim Modričaninom – Muhamedom Hadžićem-Hadžijom sa kojim je, kako sam mogao čuti, pričao o penziji i o svemu drugom što se dešava u našem gradu.
Hadžija već ima našu penziju koju je zaradio radeći dugo godina u PAMU, a čeka još i dodatak iz inostranstva, pa će mu onda, kako kaže biti potaman za njega i njegovu suprugu Mazu. Safet na to samo klima zamišljeno glavom, jer on nema baš nekog radnog staža, jer mu ovo njegovo dugogodišnje sjedenje na klupi u parku niko neće da upiše u knjižicu.
Preživljava nekako od onoga što mu sinovi pošalju, a i od onoga što dobije od dobronamjernih prolaznika. Njemu ljudi daju malo sitniša svaki dan, jer je on skroman i ne traži puno…

Peleš SafetPeleš Safet2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst i slike: Čedo Cvijić

Izvor: MD Novine

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...