Home / NOVOSTI / HRONIKA / Daleko je sunce…

Daleko je sunce…

MODRIČA – Fudbalska Modriča danas je daleko od Premijer lige BiH, a trener Marko Stojić kaže da je daleko i od Prve lige Republike Srpske. Mada, do tog takmičenja dijeli je samo osam bodova. Pa,ipak…

– Otišao je veliki broj fudbalera, a imamo povratak samo Milana Kojića. Dakle, naš prevashodni cilj je afirmacija mladih snaga. Ruku na srce, nemamo tim za prvoligaško društvo, a o eventualnom dolasku do Premijer lige BiH sada se ne može ni govoriti. Daleko smo od povratka na staze stare slave. Moj kolega Dragan Svitlica i ja radimo s tom djecom u namjeri da se afirmišu, što duže zadrže u istom jatu i da tako stvaramo tim za neke nove sezone i željene domete – kaže Marko Stojić, trener Modričana.

Međutim, član Izvršnog odbora kluba, Spasoje Joksimović, tvrdi da se nazire svjetlo na kraju tunela.

– Jeste šamački Borac u velikoj prednosti. Međutim, da smo zadržali momke koji su zimus otišli, mi bismo bili glavni kandidati za povratak u Prvu ligu RS. Ioanko, smatram da nismo bez šansi. Borićemo se, sve dok teoretski imamo pravo da se nadamo. Imamo punu podršku lokalne zajednice i načelnika Modriče, Mladena Krekića. Međutim, Rafinerija ulja, odnosno Optima grupa su digle ruke od modričkog sporta. Ispali su jako nekorektni, a busali su se u prsa kada su govorili o društvenoj odgovornosti – kaže Joksimović.

JELIĆ ZA SOPSTVENU ŠKOLU FUDBALA

Nedavno je predsjednik Modriče, Petar Jelić, izjavio kako se mora pribjeći sopstvenoj Školi fudbala. Uz edukovane trenere, otkrivati talente, doprinijeti da oni stasaju i postanu fudbalske imena.
Dok je bilo dobra i sreće, dok je Rafinerija ulja “Modriča” služila narodu, ne grupama ljudi i pojedincima, Modriča Maxima je bila među najboljim kolektivima u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini.
Iz današnje perspektive, sve same sjenke. Nigde svjetlosti.
Daleko je sunce…

OTIŠLI: Vlado Koprivica, Radoslav Prljeta, Tihomir Đokić, Aleksandar Milaković, Radovan Pejić.
DOŠLI: Milan Kojić (Sloga, Dugo Polje).

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORT-RS

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...