Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči se gradi prvi kružni tok: LEPŠE I BEZBEDNIJE *(TONSKI PRILOG)

U Modriči se gradi prvi kružni tok: LEPŠE I BEZBEDNIJE *(TONSKI PRILOG)

U Modriči se gradi prvi kružni tok – LEPŠE I BEZBEDNIJE
Radovi će trajati do kraja aprila

JOVAN MISIC - RADOVI GOTOVI ZA NEKOLIKO DANA

JOVAN MISIĆ – RADOVI GOTOVI ZA NEKOLIKO DANA

MODRIČA – Do kraja aprila Modriča bi trebala dobiti prvi kružni tok u gradu, kojim bi se regulisao saobraćaj na raskrsnici između ulicа Berlinskе, Vojvode Stepe Stepanovića, Gavrila Principa i Trga Jovana Raškovića. Izgradnja kružnog toka finansira se iz opštinskog budžeta u iznosu 69.951 maraka. Nakon izgradnje, mnogo će se brže stizati do Rafinerije ulјa, Sportske dvorane, srednje škole, gradske pijace
“Veliki je značaj te kružne raskrsnice, jer se s tim smanjuju gužve koje se dešavaju u jutarnjim i popodnevnim časovima, naročito oko 15 časova kada lјudi idu sa posla, zatim kad imamo neke sportske manifestacije u gradu velike su gužve. Ovaj kružni tok će rasteretiti grad saobraćajnih gužvi. Izgradnja kružnog toka je deo projekta opštinskih kapitalnih ulaganja u ovoj godini”, rekao je Jovan Mišić, načelnik Odelјenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju opštine Modriča.
Modričani takođe smatraju da će se prvim kružnim tokom samanjiti gužve i veoma česte saobraćajne nesreće na raskrsnici ulica Berlinska, Vojvode Stepe Stepanovića, Gavrila Principa i Trga Jovana Raškovića.
“Biće svakako veća sigurnost u vožnji, a to znači i brži protok vozila, biciklista, pešaka. Mislim da je dobro ovo što se gradi”, kaže Bogdan Žarić.

Velike gužve

Esad Herdić ima kuću u blizni budućeg kružnog toka i kako kaže veoma često je svedok velikih gužvi, pa i saobraćajnih nesreća.
“Kružni tok će biti funkcionalan, saobraćaj će se obavlјati mnogo lakše nego do sada, jer uvek je ovde bila gužva.Osim toga, ulepšaće grad, a zbog bržeg protoka vozila smanjiće se zagađivanje okoline”, rekao je Herdić.
Kružni tok je, po mišlјenju saobraćajnih stručnjaka, najoptimalnije rešenje za reuglisanje saboraćaja na većim raskrsnicama. Kada se završi, kružni tok u Modriči imaće unutrašnji prečnik od 14 metara i dve saobraćajne trake širine od 9 metara. Prvi kružni tok će osim veće sobraćajne bezbednosti ulepšati grad, a smanjenjem emisije štetnih gasova doprineće ekološki zdravijoj životnoj sredini.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...