Home / NOVOSTI / REGIJA / Guskova: Zapadu veoma smeta Putinova posjeta Beogradu

Guskova: Zapadu veoma smeta Putinova posjeta Beogradu

BEOGRAD – Ruski akademik i istoričar Jelena Guskova rekla je Srni da je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji veoma važna za učvršćivanje ekonomije Srbije, ali i njeno zbližavanje sa Rusijom, te ocijenila da to veoma smeta Zapadu.

“Zbog toga Evropa pažljivo gleda u pravcu Balkana, a i razmišlja o tome kako da ne dozvoli to zbližavanje i zbog toga joj jako smeta posjeta Putina Balkanu, posebno Beogradu, jer je cijeli srpski narod oduševljen”, rekla je Guskova.

Ona je navela da učvršćivanje pravoslavlja, slovenstva, srpsko-ruskog duha, vjerovatno služi kao neki signal Zapadu mogućeg otpora Rusije, ali i Srbije nastupu SAD i njihovom diktatu Evropi, ali i otpora evropskoj politici.

Prema njenim riječima, Srbiju čekaju veliki rezultati od te posjete i možda više naklonosti srpske vlasti prema Rusiji poslije svega što se očekuje od posjete Putina.

“U ovim veoma teškim uslovima evropske dezintegracije, perioda različitih vrsta pritisaka na Rusiju i Srbiju, perioda sankcija prema Rusiji i Rusije prema Evropi, odnosi između Rusije i Srbije imaju jednu vrstu perspektive zbog toga što Srbija nije uvela sankcije Rusiji, mada sluša Evropu šta joj savjetuje”, kaže Guskova.

Navodeći da svi čekaju vojnu paradu 16. oktobra, povodom oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, Guskova kaže da je cijeli Beograd uzbuđen i priča samo o tome, a o tome se priča i u Republici Srpskoj.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...