Home / NOVOSTI / HRONIKA / Fondacija „Oberwallis za djecu našeg svijeta“ : Zahvalnica za veliko priznanje

Fondacija „Oberwallis za djecu našeg svijeta“ : Zahvalnica za veliko priznanje

Fondacija „Oberwallis za djecu našeg svijeta“ iz Švicarske, koja je jako dobro poznata našoj javnosti, poslala je pismo zahvalnosti, kako upravi grada Modriče, a tako i svim njenim građanima u kojem se zahvaljuju na uručenom im visokom priznanju,  “Povelji grada Modriče”. Ovo najviše priznanje koje dodjeljuje opština dodijeljeno im je povodom Dana opštine Modriča 28. juna ove godine.
Oni su zamolili putem svog predstavnika u Modriči da gradski portal modričainfo objavi ovo pismo zahvalnosti i tako prezentuje javnosti njihovu zahvalnost,  poštovanje i prijateljstvo sa svim građanima Modriče i gradskom upravom.
Pismo koje je sa njemačkog jezika prevela gospođa Vesna Babić Stanušić (stalni prevodilac za potrebe ove Fondacije), objavljujemo u cjelosti.

Zahvalnica za veliko priznanje

 

zahvalnica-za-sunce-oberwalisaFondacija „Oberwallis za djecu našeg svijeta“ je 28.Juna 2016.god. primila povelju grada Modriča.
Gradska uprava sa načelnikom  Mladenom Krekićem je sa dodjeljenom poveljom, najvećem odlikovanju, našu fondaciju učinila veoma ponosnom.

Ovim ukazanim poštovanjem dato nam je do znanja da se nalazimo na pravom putu.

Nakon poplava u Maju 2014.god. mi nismo željeli pomoći bilo kome, bilo gdje. Ne, to je trebao biti region gdje možemo biti sigurni u tamošnju pomoć
Odluka je pala na opštinu Modriča, zahvaljujući zalaganju njenog načelnika Mladena Krekića. Osjetili smo njegov otvoren pristup za saradnju kako u ličnom, tako i u društveno poslovnom dijelu. Načelnik Krekić se zalaže za uspostavljanje prijašnjeg suživota svih nacionalnosti. Njegov grad radi na realizaciji  nekoliko primjernih projekata koji će postaći povratak raseljenog stanovništva. Kad sa njim idemo kroz grad osjetimo veliko poštovanje prema njegovom radu kao i njegov srdačan odnos sa građanima.

I mi iz Švicarske smo već prvi puta srdačno primljeni. Zahvaljujući preuzimanju troškova uspjela se, zajedno sa gradom Modriča, izgraditi socijalna ustanova za djecu i mlade sa posebnim potrebama „Sunce Oberwallisa“.

Prijatni saradnici načelnika Krekića su nam bili garancija za brzu realizaciju dogovorene izgradnje dnevnog centra.

Djeca sa posebnim potrebama zaslužuju svu našu ljubav i uvijek iznova nam potvrđuju da oni baš i jesu posebni.

sunce-oberwalisa-izreka

“Djevojčicama i dječacima sa posebnim potrebama je mjesto u sredini našeg društva a ne na marginama” Klaus Kepler

 

Čovjek ne mora biti lično pogođen da bi se angažovao za druge kojima je  potrebna solidarnost. Naš upravni odbor je odlučio, da u tjesnoj saradnji sa načelnikom Mladenom Krekićem, postavlja i dalje znakove saradnje koji će pružati pomoć i van državnih granica.

Tako Modriča postaje živ i obečavajući grad. Grad u kojem se svi pa i mi iz Švicarske osjećamo kao kod kuće.

Još jednom se zahvaljujemo načelniku Mladenu Krekiću, njegovom timu kao i gradskoj upravi, na ukazanom poštovanju i prijateljstvu.

Ženama i muškarcima koji se brinu o djeci u dnevnom centru odajemo puno poštovanje.

Do skorog viđenja u „našem“ gradu Modriči.

Fondacija „Oberwallis za djecu našeg svijeta“
Predsjednici Fondacije
Josef Fux i Joe Zurbriggen

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...