Home / NOVOSTI / HRONIKA / BORENOVIĆ U MODRIČI: Bez PDP-a nema skupštinske većine *(FOTO+VIDEO)

BORENOVIĆ U MODRIČI: Bez PDP-a nema skupštinske većine *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA – Predsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović rekao je večeras da ova partija ima šansu da 2. oktobra ostvari dobar rezultat i istakao da nakon izbora skupštinska većina u Modriči neće moći da bude formirana bez PDP-a.

Borenović je naglasio da će PDP nakon izbora pokazati kako se treba odnositi prema javnom dobru, javnim i interesima građana.

– To je definisano programom koji je realan i izvodljiv. PDP ima jasan program, zasnovan na otvaranju novih radnih mjesta, privlačenju novih domaćih, međunarodnih investitora, na izgradnji infrastrukture i na razvijanju pravednog društva koje treba biti isto za sve – naveo je Borenović na tribini u Modriči.

On je rekao da PDP, u saradnji sa koalicionim partnerima i kandidatom Saveza za promjene za načelnika Modriče Stevom Joksimovićem iz SDS-a, želi Modriču učiniti ljepšim gradom, te istakao da će postignuti rezultati biti snažan iskorak da 2018. godine Savez za promjene preuzme vlast u Republici Srpskoj.

Модрича - СзП - ЈоксимиовићJoksimović je rekao da ima socio-ekonomski program u kome su precizirani prioriteti koji će biti realizovani radi poboljšanja standarda života u Modriči.

– Najveći dio kapaciteta usmjerićemo na rješavanje problema u privredi i poljoprivredi – naveo je Joksimović i napomenuo da će na taj način biti riješen problem zapošljavanja, koje je ključno za ostanak mladih u Modriči.

Nosilac odborničke liste PDP-a u Modriči Milutin Popović rekao je da ova partija u izbore ulazi spremno, kadrovski ojačana sa velikim brojem mladih, koje snažno podržavati iskusni članovi.

– PDP u Modriči nije u prethodnom mandadu bila klasična opozicija, niti je bio na vlasti – naveo je Popović.

Модрича - ПДП - трибинаOn je dodao da su se odbornici ove partije borili za interes i dobrobit građana, a prioritet u budućnosti biće veće angažovanje članstva u kreiranju politike partije i lokalne zajednice.

Listu PDP-a i zajedničkog kandidata za načelnika Modriče koji su predstavljeni na tribini podržao je i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, koji je podsjetio da je na opštim izborima 2014. godine dobio veliku podršku stanovnika Modriče i da vjeruje da će i 2. oktobra ove godine PDP imati odličan rezultat.

Ivanić je pozvao stanovnike Modriče da 25. septembra izađu na referendum i glasaju da 9. januar ostane Dan Republike Srpske.

– Bez obzira na to kakvu će odluku sutra usovjiti Ustavni sud BiH o apelaciji Narodne skupštine Republike Srpske o 9. januaru Republika Srpska neće pretrpjeti veliki udar – rekao je Ivanić.

Ivanić je naglasio da je dobro što će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraviti u posjeti Ruskoj Federaciji i sastati se sa predsjednikom Vladimirom Putinom, ali da je šteta što je to pred izbore.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali, mi ih dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i  video: modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...