Home / NOVOSTI / MODRIČA / Pripreme za izgradnju nasipa

Pripreme za izgradnju nasipa

Danas, 28. maja na nasipu uz rijeku Bosnu u naselju Dobor koji je oštećen u poplavama obavljene su organizacione pripreme u smislu da su geometri radili na terenu i ekipe stručnjaka Instituta za ispitivanje zemljišta. Potrebno je izvršiti analizu zemlje od koje će biti građen nasip, a obavljene su i druge zakonske pripremne radnje neophodne za izgradnju nasipa.

Crveni krst opštine Modriča je pripremao i dijelio tople obroke za stanovnike naselja Dobor. I danas je pristigla određena količina stočne hrane i nastavljena podjela vlasnicima farmi i domaćinstvima ugroženim poplavom.

Na terenu radi 9 komisija koje vrše popis preostalih stambenih objekata uništenih poplavom, privrednih subjekata, poljoprivrednih površina, kao i klizišta, oštećenih puteva, propusta i mostova. Od 21. maja kada su komisije počele sa radom do danas je popisano 578 stambenih objekata. Popisano je 49 poplavljenih privrednih subjekata i 22 kuće ugrožene klizištima. Komisija popisuje i oštećene puteve, propuste i mostove. Veliki je broj puteva sa oštećenjima na više mjesta. Komisije sutra nastavljaju rad. U Botajici, Babešnici, Borovom Polju i Skugriću će se vršiti popis poljoprivrednog zemljišta.

 

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča (link)

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...