Home / NOVOSTI / HRONIKA / Divan i srećan početak godine za malu Mariju

Divan i srećan početak godine za malu Mariju

Slučajnost, ili neki bi možda i rekli, “proviđenje” je htjelo da naš upravo prvi prilog u Novoj 2016. godini bude jedna  lijepa i ohrabrujuća vijest. Pored toga, divno je da nam ona dolazi od čovjeka koji svakako zaslužuje našu pažnju i poštovanje, od koprivljanskog sveštenika Jadranka Stojanovića.

Jadranko Stojanovic

protojerej Jadranko Stojanović

On je na svom Facebook profilu objavio vijest o uspješno završenoj humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za liječenje male Marije. Kontaktirali smo ga i ona nam je potvrdio ovu divnu vijest.

Tek da podsjetimo o čemu se radi.
O ovom slučaju objavili smo nedavno prilog, 22.12. pod naslovom “Nađimo malo ljudskosti za NJU” i tom prilikom objasnili o čemu se radi. Tada je sveštenik Sojanović objavio sledeću informaciju i apel za pomoć:

“Naš Koprivljanin Milorad Pantić student Teološkog Fakulteta pokrenuo je akciju kako bi se pomoglo bolesnoj djevojčici. On je porodicu obišao u Šetićima, prikupio podatke, slikao djevojčicu i danas zamolio mene da pokušamo zajedno sakupiti taj novac.

Mrija-andjelak

Marija Jokić

Djevojčica Marija Jokić rođena 15.10.2013.godine u Šetićima opština Zvornik boluje od BULOZNE EPIDERMOLIZE (bolest kože) i za liječenje u Beogradu, koje bi trajalo oko mjesec dana potrebno je 6.000 Eura. Otac Velibor i majka Jadranka Jokić nisu u mogućnosti da sakupe toliki novac za liječenje svoje ćerkice.
Prelepi mali anđeo treba našu pomoć.
Roditelji su u bankama otvorili račun pa pokažimo samo djelić humanosti i ljubavi prema malom anđelu i uplatimo dijelić od viška svog.”

Uoči same Nove godine, 31.12.2015., znači svega deset dana od upućenog apela za pomoć, sveštenik Stojanović ponovo piše o ovom slučaju i  objavljuje sledeće:

“Draga braćo i sestre želim da sa vama podijelim ovu radost. Posle samo deset dana akcije i prikupljanja novca za liječenje malog anđela,Marije Jokić, danas smo uspjeli sakupiti tih 6000 evra .
Već je u ponedeljak počela i sa terapijama. Hvala svima koji su pomogli novčano, podijelili prilog i na bilo koji način pomogli ovu akciju. Pokazali smo da u nama ima još ljubavi za druge i da kad se udružimo sve možemo uraditi.
Srećni vam Božićni i novogodišnji praznici. protojerej Jadranko Stojanović”

Ovaj put nemamo baš ništa za dodati, jer sveštenik Jadranko Stojanović je rekao sve, osim da ovo ohrabruje i nadamo se, i volje li bi da u 2016. godini imamo mnogo, mnogo ovakvih divnih vijesti.

Divan i srećan početak godine za malu Mariju.

Autor: Zlatko Huravik / modričaINFO

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...