Home / NOVOSTI / SVIJET / Desetogodišnja djevojčica izvršila samoubilački napad

Desetogodišnja djevojčica izvršila samoubilački napad

Najmanje deset osoba je poginulo kada je djevojčica, za koju se smatra da je imala desetak godina, aktivirala pojas sa eksplozivom na prepunoj pijaci u gradu Majduguriju na sjeveroistoku Nigerije, saopšteno je danas iz Crvenog krsta.

Snažna eksplozija odjeknula je na pijaci u trenutku kada je pijaca bila prepuna trgovaca i kupaca. Tokom prošle godine, ova pijaca bila je na meti dva samoubilačka napada.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali su militanti iz organizacije “Boko haram” često koristili žene i djevojčice za samoubilačke napade.

Jedan od očevidaca, Aširu Mustafa izjavio je da je eksploziv aktiviran dok je djevojčica bila pretresana na ulazu u pijacu.

“Djevojčica je imala desetak godina i sumnjam da je bila svjesna šta je nosila”, rekao je mustafa, prenosi agencija Frans pres.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...