Home / NOVOSTI / HRONIKA / DARIVANJE KRVI – PRVA AKCIJA NOVOOSNOVANE HO SRCEM ZA MODRIČU MD

DARIVANJE KRVI – PRVA AKCIJA NOVOOSNOVANE HO SRCEM ZA MODRIČU MD

Obavještavamo javnost, a istovremeno i pozivamo sve naše članove, prijatelje i sve ljude dobre volje da se odazovu na akciju darivanja krvi koju provodimo u subotu. 02.07.2016. godine u Kino sali SKC -Srpskog kulturnog centra Modriča, sa početkom u 09,00 časova.

Dodatne informacije i prijave za akciju možete izvršiti putem telefona 065 271 181 , naš saradnik, Mitar Kršić, i putem naše Facebook stranice.

Ovo je prva akcija novoosnovane organizacije HO Srcem za Modriču – MD u Modriči, a koja će djelovati uporedo sa istoimenom organizacijom u dijaspori, odnosno u Švicarskoj.
O ovome smo pisali prije izvjesnog vremena, pa da ponovimo, razloge i ciljeve osnivanja ove organizacije.

logo-smallOSNIVANJE HO SRCEM ZA MODRIČU U MODRIČI

Nakon dve godine našeg rada uvidjeli smo potrebu još većeg našeg angažovanja u cilju omogućavanja što veće pomoći našem stanovništvu.
Zato HO SZM 1. jula pokreće projekat osnivanja iste organizacije i u samoj Modriči. Znači, sada će postojati jedna HO SZM ali podjeljena na dva zasebna dijela HO SZM CH ( organizacija smještena u inostranstvu) i HO SZM MD (organizacija smještena u Modriči).
HO SZM MODRIČA okupiće kvalitetne ljude koji su željni  iskreno pomagati svoj grad. U interesu toga obavljeni su razgovori sa budućim rukovodiocima organizacije i dogovoreno je da je  strogo  zabranjeno i spominjanje politike u grupi a kamo li pokušaji nekakvog političkog djelovanja.
Mimo grupe članovi imaju pravo raditi sta hoće, ali u grupi mora da se poostuje dogovor.
HO SZM MD imat će više pravaca svog djelovanja. Uz dijeljenje pomoći ima u planu pokušati poboljšati raznim manifestacijama (druženjima, predavanjima, sportskim natjecanjima..) vjerski, kulturni, sportski …. život svoga grada i njegovog stanovnistva.
Mislimo da zajedno ove dvije organizacije mogu uraditi mnogo za svoj grad zato vas dragi sugrađani molimo da nam date podršku i sami da se uključite u rad HO SZM MD.
Kancelarija HO SZM MD biti će u SKC kod Kino sale.
Prvog jula zvanično počinje sa radom HO SZM MD i vec 2. jula pravi kao svoju prvu akciju dobrovoljno davanje krvi koje će se održati u prostorijama Kino sale SKC sa početkom u 09,00 časova.
Neka je sa srećom HO SZM MD !

Vaša Srcem za Modriču

HO SZM AKCIJA 620px

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...