Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči u toku uređenje Tržnice i izgradnja parking prostora *(TONSKI PRILOG)

U Modriči u toku uređenje Tržnice i izgradnja parking prostora *(TONSKI PRILOG)

EMILIJA MARIC - NECE VISE BITI BLATA

EMILIJA MARIĆ – NEĆE VIŠE BITI BLATA

NAJVEĆA INVESTICIJA U OVOJ GODINI
Izgradnja iz kreditnih sredstava

MODRIČA – U Modriči je počelo uređenje Tržnice i izgradnja parking prostora od oko 215 mesta. Sredstva za tu namenu u visini od 458.000 KM obezbedila je opština Modriča iz kreditnih zaduženja.
Ovim aktivnostima obradovali su se svi, posebno stanovništvo koje živi u neposrednoj blizini, ali i vlasnici poslovnih prostora u tom delu grada.
„Ovo puno znači. Neće više biti prašine, blata, lokvi. Biće dobro. Sve što se korisno uradi za narod je za pozdraviti“, kaže Radica Stanišić.
„Oduševljena sam što će se napokon urediti ovaj prostor. Nije bilo moguće hodati od vode i blata. Kao vlasnica poslovnog prostora, bila sam više nego srećna kada sam čula da će naša lokalna zajednica ovaj prostor dovesti u red. Sada će biti lakše i klijentima moje agencije, imaće parking i sve će biti u najboljem redu“, kaže Emilija Marić.


Značajna investicija

Načelnik Odeljenja za urbanizam, komunalne poslove i ekologiju u opštini Modriča, Jovan Mišić, rekao je da je projekat „Realizacija parking prostora, uređenje zelenih površina i saobraćajnica“ jedna je od najvažnijih aktivnosti ove lokalne zajednice u 2016.godini.
„Radovi će obuhvatiti 10.000 metara kvadratnih prostora. Preduzeće ’Geokop’ iz Dervente je izvođač radova i oni će biti završeni za 90 dana. Tako ćemo rešiti problem plavljenja ovog dela grada i obezbeđen dovoljan broj parking mesta. Obradovaće se i korisnici usluga na gradskoj tržnici“, rekao je Mišić.
Dodao je da se renoviraju četiri putna pravca od Modriče ka Dugoj njivi, regionalnom parku prirode.
„Ovih dana vrši se asfaltiranje ulice Desanke Maksimović u gradu Modriči. Ona je u dužini 306 i širine 4 metra. Suinvestitor je federalno Ministarstvo za povratnike i izbeglice sa 50%, naša lokalna zajednica 40% i meštani 10%. Ukupna vrednost radova je 50.600 KM, a rok za završetak radova je 20 dana“, ističe Mišić.
Skupština opštine Modriča donela je odluku o dugoročnom zaduženju kod  Svetske banke za finansiranje sanacije i rekonstrukcije lokalne infrastrukture koja je oštećena u poplavama 2014.godine u visini od 1.093.351 KM.
Odlukom Vlade Republike Srpske lokalnim zajednicama pružena je mogućnost zaduženja pod više nego povoljnim uslovima.

Autor: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...