Home / NOVOSTI / MODRIČA / Delegacija Saveza sindikata Republike Srpske u posjeti opštini Modriča

Delegacija Saveza sindikata Republike Srpske u posjeti opštini Modriča

Dana 29.05.2014. godine opštinu Modriča je posjetila delegacija Saveza sindikata Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Rankom Mišić.Tom prilikom predstavnici Saveza sindikata Repubike Srpske su se sastali sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem. Načelnik je prisutne upoznao sa štetom koju je prouzrokovala poplava na području opštine Modriča.

Nakon toga delegacija Saveza sindikata Republike Srpske je održala sastanak sa predsjednicima Sindikalnih organizacija sa područja opštine Modriča. Predsjednik Ranka Mišić je prisutne informisala o aktivnostima koje je do sada preduzeo Savez sindikata Republike Srpske, kao i o humanitarnoj akciji koju je ovaj Savez pokrenuo. Humanitarna akcija je osmišljena na način da se radnici, koji su u mogućnosti, odreknu svoje jednodnevne zarade koja će biti uplaćena na poseban račun Vlade RS otvoren za te namjene.

„Savez sindikata Republike Srpske među prvima reagovao je u granicama svojih mogućnosti na ovu tragediju koja je zadesila veći dio Republike Srpske. Poplave koje su uništile i privredne resurse, ali ono što je najtragičnije imali smo gubljenje ljudskih života. U ovom trenutku veliki broj porodica u Republici Srpskoj, a to znači i radnika, je ostao bez krova nad glavom a vrlo su ugrožena i radna mjesta. Reagovali smo među privima novčanim sredstvima kaliko smo mogli, šta se nalazilo na računaima to smo poslali kao pomoć. Reagovali smo u dostavljanju hrane, materijala za čišćenje. Ono što je veoma važno i ima specifičnu težinu, to je izdvajanje jednodnevne zarade svih zaposlenih, naravno na dobrovoljnoj osnovi svi onih koji žele, mogu i hoće. Mi smo uradili taj posao i stvorili uslove da se ta jednodnevna dnevnica kod obračuna plate može izdvojiti. Računajući da je 240 hiljada radnika u RS i da je značajan broj prihvatio ovu inicijativu, to će ipak biti pomoć koja će se mjeriti u milionskim iznosima i znači će za one koji su ostali bez ičega, i bez radnih mjesta i bez krova nad glavom. Pored zbrinjavanja ljudi koji su izgubili svoje domove najvažnija stvar je očuvanje radnih mjesta i osposobiti poljopriveredno zemljište da se mogu zasijati one kulture koje bi mogle dati rod do jeseni, kao i osposobljavanje infrastrukturnih objekata. Pozivam sve, i vlasti i poslodavce, radnike i građane da budemo na jednom zadatku, nema podjela, da se okupimo i damo svoj doprinos da se sačuvaju postojeća radna mjesta i da se stvore uslovi za stanovanje,“ izjavila je Ranka Mišić.

 

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča (link)

 

[contentblock id=1 img=gcb.png]

Ocjena redakcije portala:
[yasr_multiset setid=2]

Vaša ocjena:
[yasr_visitor_votes]

Najbolje ocjenjeni prilozi:
[yasr_10_ten_highest_rated]

[ratings]
[insert_php] if (function_exists(‘get_highest_rated_category’)): ?>

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...