Home / NOVOSTI / HRONIKA / Brojnim aktivnostima obilježavaju Dan planete i “mjesec čistoće”

Brojnim aktivnostima obilježavaju Dan planete i “mjesec čistoće”

MODRIČA – Povodom Dana planete Zemlje u Modriči je organizovan niz akcija koje su usmjerene na poboljšanje eko sistema i ukazivanje na ugroženost prirode od čovjeka, rekao je načelnik za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i ekologiju opštine Modriča Jovan Mišić.

Mišić podsjeća da je obilježavanje Međunarodnog dana planete Zemlje, 22. aprila, počelo u ponedjeljak sadnjom 100 sadnica jasena u ulicama Svetosavska i Berlinska.

– Tokom aprila, koji je i `mjesec čistoće` nastavićemo sa obnavljanjem postojećih uličnih drvoreda i njihovim formiranjem prema novim naseljima Modriča Trim, Modriča pet i u Dobor naselju – rekao je Mišić.

On je istakao da će uređenje grada biti nastavljeno i u maju, kada je planirano sedam akcija čišćenja otpada sa javnih poršina.

Mišić je rekao da će i ove godine biti izvedena akcija uređenja obale rijeke Bosne između “Starog” i “Japanskog” mosta u dužini od 1.400 metara, koju će provesti zaposleni u javnim ustanovama i brojni volonteri Modriče.

Mišić je najavio uskoro zamjenu svih uličnih korpi za smeće u gradu, te apelovao na građane da čuvaju prirodu odlažući smeće na mjesta predviđena za sakupljanje otpada.

Dan planete Zemlje se u svijetu obilježava 22. aprila. Tradicija obilježavanja ovog datuma potiče još iz 1970, a 1990. godine ovaj datum postao je međunarodnim danom.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...