Home / IZBORI 2016 / DNS / PET STRANAKA PODRŽAVA KREKIĆEVU KANDIDATURU ZA NAČELNIKA *(FOTO+VIDEO)
2016-09-06 POTPISIVANJE SPORAZUMA PODRŠKE KANDIDATURI KREKIĆA -Foto: modričaINFO / Zlatko Huravik

PET STRANAKA PODRŽAVA KREKIĆEVU KANDIDATURU ZA NAČELNIKA *(FOTO+VIDEO)

MODRIČA, 6. SEPTEMBRA /SRNA/ – Opštinski odbori /OO/ SNSD-a, DNS-a, SP-a, PUPRS i Ekološke partije u Modriči potpisali su danas koalicioni sporazum o podršci kandidaturi Mladena Krekića za načelnika opštine.Krekić, aktuelni načelnik opštine i predsjednik OO SNSD Modriča, rekao je da su on i stranka, čiji je kandidat, u saradnji sa dosadašnjim koalicionim partnerima SP i DNS prethodna tri mandata uradili mogo u Modriči zbog čega očekuje da će građani 2. oktobra ponovo ukazati povjerenje njemu i koaliciji koja je danas proširena sa PUPRS i Ekološkom partijom.

“Ako budem izabran za načelnika, a SNSD sa koalicionim partnerima osvoji većinu u lokalnom parlamentu, Modriča će krenuti u snažan privredni razvoj, u otvaranje novih radnih mjesta, izgradnju infrastrukture, objekata za zaštitu od elementarnih nepogoda, kao i zaštitu čovjekove okoline”, rekao je Krekić.

On je istakao da će tokom predizborne kampanje, za koju se nada da će proteći u toleranciji i miru, predstaviti građanima šta je u ovoj opštini urađeno sredstvima lokalnog budžeta, Vlade Republike Srpske i donatora.

“Molim građane i političke partije da dostojanstveno provedemo izbornu kampanju i da nakon izbora nastavimo da razvijamo opštinu i stvaramo uslove da svi njeni stavnovnici lijepo i u miru žive”, rekao je Krkeić.

On je naglasio da će stranke, članice ove koalicije, samostalno izaći na izbore za Skupštinu opštine, a izborni rezultati će odrediti odnos koalicionih partnera nakon izbora.

Predsjednik Ekološke partije Republike Srpske Nikola Lazarević rekao je da se ova partija opredijelila za podršku Krekiću zbog njegovog uspješnog vođenja lokalne uprave Modriča, kao i sposobnosti da nakon izbora realizuje programske ciljeve Ekološke partije u oblasti ekologije i poljoprivrede, koje je podržao SNSD na nivou Republike Srpske.

“Ekološka partija Republike Srpske u saradnji sa partijama Zelenih u Evropskoj uniji i svjetskim fondacijama koje se bave zaštitom životne sredine, te u saradnji sa Vladom Republike Srpske i zemalja regiona, obezbijediće sredstva za izgradnju nasipa za zaštitu poljoprivrednih površina u Posavini, koja mora postati značajan izvor hrane u Srpskoj”, rekao je Lazarević.

On je napomenuo da je cilj Ekološke partije “100 posto čista Republika Srpska”, koji će realizovati sa koalicionim partnerima u 32 opštine.

“Modriča ima šansu za razvoj proljoprivrede i turizma i to treba podržati”, rekao je Lazarević.

Ugovorom o koaliciji, potpisanim u prostorijama SNSD, podršku Krekiću za načelnika potvrdili su predsjednik OO DNS Siniša Nikić, predsjednik OO PUPRS Slavko Ilić, članovi OO SP Modriča Rade Despotović i Nikola Savić, član OO SNSD, nosilac liste za Skupštinu opštine Modriča.

Nikić je rekao da je razlog podrške Krekiću uspješna saradnja DNS i SNSD na nivou Modriče i Republike Srpske.

Despotović je istakao da su SP i SNSD višegodišnji koalicioni partneri na svim nivoima vlasti. “U Modriči je saradnja SP sa SNSD, kao i saradnja sa aktuelnim načelnikom Krekićem, odlična zbog čega vjerujemo u njegovu i pobjedu ovih stranaka za lokalni parlament”, rekao je Despotović.

Ilić je podsjetio da je za 12 godina vlasti SNSD u Modriči i tri mandata Krekića, lokalna uprava dala 550.000 KM podrške i pomoći najstarijim Modričanima.

“Ovo je dovoljan razlog da svih 3.185 penzionera u opštini glasaju za Krekića”, rekao je Ilić.

Izvor: SRNA

Video prilog je u pripremi i bit će uskoro postavljen.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali isti dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...