Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Borac lakše diše

Borac lakše diše

ŠAMAC – Na Gradskom stadionu u Šamcu zvanično je otvoren pomoćni teren FK “Borac” u koji je utrošeno 54.000 KM iz sredstava EU, a poslove je realizovao Razvojni program UN.
Potpredsednik FK “Borac”, Svetozar Evđić, rekao je da je projekat rekonstrukcije pomoćnog stadiona započet u septembru prošle godine, a da je jesenas uređen glavni teren na stadionu.

“Za desetak dana očekujemo početak realizacije sredstava Svetske i Evropske fudbalske asocijacije /FIFA i UEFA/ između 250.000 KM i 300.000 KM. U razgovorima smo za dodatni deo novca, jer smo svesni da tim sredstvima ne možemo završiti obnovu infrastrukture, svlačionice, službene prostorije i tribine”, rekao je Evđić.

On se nada da će ovaj sportski objekat biti kompletiran do početka jesenje sezone, početkom avgusta ove godine.Predsednik Skupštine opštine Šamac, Predrag Marinković, zahvalio je donatorima, istakavši da je otvaranje pomoćnog stadiona simbolika ljudske snage i pobeda nad katastrofom koja je zadesila Šamac u maju prošle godine.
Jedan od najvećih fudbalofila u ovom delu Posavine, Svetozar Evđić, koji je od strane FS RS i beogradskog Sportskog žurnala proglašen za najuspešnijeg fudbalskog radnika u RS za 2014.godinu, kaže da se na tome neće stati.

„Borac i Šamac zaslužuju klupske prostorije i tribine. Sve smo mi to imali i sve je voda uništila. Bilo je određenih kočenja da se Borac i Šamac zaobiđu i uspore, ali prepoznali smo svoj cilj, znamo šta je naša preka potreba i ka tome idemo. Treba nam novo fudbalsko zdanje“, poručio je Evđić.
U Šamcu se svi istom nadaju…

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...