Home / NOVOSTI / HRONIKA / BIĆE POSAĐENO 65 SADNICA DRVEĆA

BIĆE POSAĐENO 65 SADNICA DRVEĆA

MODRIČA, 24. NOVEMBRA /SRNA/ – Programom jesenjeg uređenja zelenih površina u Modriči planirana je sadnja 65 sadnica drveća za čiju nabavku je iz budžeta opštine obezbijeđeno 4.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Modriče Jovan Mišić rekao je Srni da je za obnavljanje starih i formiranje novih drvoreda u gradu nabavljeno 35 sadnica crvenolisne japanske šljive, 20 sadnica japanske trešnje i deset sadnica javora.

“Sađenje drveća i uređenje zelenih površina obavljaju radnici preduzeća Boračke organizacija Modriča ‘Koridor 92′”, rekao je Mišić.

On je napomenuo da se u Berlinskoj i Ulici Gavrila Principa obnavljaju drvoredi u kojima je većina stabala stara i po 40 godina, dok se u Ulici Miloša Crnjanskog i na prostoru Tržnice formrana nova zelena provršina.

“Opština Modriča svake jeseni iz lokalnog budžeta izdvoji sredstva za nabavku novih sadnica čime se poboljšava ekološka slika Modriče i doprinosi da grad bude ljepši”, rekao je Mišić Srni.

Izvor: SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U TROPIC DJEČIJIM TRKAMA U MODRIČI UČESTVOVALO 200 MALIŠANA

Atletsko rekreativni klub Modriča protekle subote organizovao je po treći put atletsku trku u dužini od 10 kilometara. Manifestacija koja ima za cilj promovisanje zdravih životnih navika te kulturnih i ...