Home / NOVOSTI / SPORT / Amater s Novog Zelanda koji nas je izbacio s Mundijala priznao: Pogriješio sam, Džeko nije bio u ofsajdu!

Amater s Novog Zelanda koji nas je izbacio s Mundijala priznao: Pogriješio sam, Džeko nije bio u ofsajdu!

Jedna od najvećih grešaka na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Konačno se i to desilo. Nakon 140 dana amater sa Novog Zelanda, sudija Peter O’Leary, koji nas je koštao vjerovatnog plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu i koji je poništio čist gol Edina Džeke u utakmici protiv Nigerije, javno je progovorio prvi put od tog dana za medije u Novom Zelandu i priznao kako je pogriješio što je poništio gol Edina Džeke.

Podsjećanja radi, naša najbolja nogometna selekcija u utakmici protiv Nigerije igrala je odlučujući meč za plasman u osminu finala Mundijala u Brazilu i kada je Džeko postigao gol, potpuno regularan u 21. minuti, cijela Bosna i Hercegovina je bila u delirijumu, a onda svega nekoliko sekundi, taj osjećaj je nestao, a zamijenio ga je osjećaj nevjerice i neviđene tuge.

Regularan gol poništen našoj reprezentaciji je bio jedna od najvećih pogrešaka na Mundijalu, a nakon utakmice, sudiji O’Learyju su dolazile i prijetenje smrću zbog amaterskog suđenja.

U intervjuu za New Zealand Herald je prvi put progovorio kako je pogriješio kod procjene u utakmici Bosna i Hercegovina – Nigerija.

“To je bila pogrešna odluka, sada to znam i prihvatam. Tada je pomoćni sudija podigao zastavicu, pokazujući da je bio ofsajd i ja sam samo rekao: Hvala lijepa, ofsajd je”. Ja sam odgovoran za taj veliki propust. Da sam kojim slučajem bio u boljoj poziciji od mog pomoćnika, sigurno bih tu odluku poništio i priznao regularan gol BiH”, rekao je O’Leary.

bih-nigerija-1

Također nakon utakmice, kako je izjavio O’Leary čelnici FIFA-e su mu iskazali punu podršku i rekli kako je ispravna odluka bila što je svirao ofsajd.

Još više su bili razjarani i ljuti navijači Bosne i Hercegovine nakon što je novozelendski sudija odsvirao kraj i kada je u javnost izašla fotografija golmana Nigerije i sudije kako se grle i smiju. O’Leary je objasnio i tu spornu situaciju:

“Nakon utakmice, golman Nigerije je imao loptu i ja sam krenuo po nju. On mi je čestitao i ja sam mu odgovorio. Nakon toga mi je prišao četvrti sudija i šapnuo na uho nešto smiješno i ja sam se nasmijao”, rekao je O’Leary.

Nakon ovoga čak je i Edin Džeko javno rekao da je suđenje ovog “amatera” bilo sramotno i da bi trebao da ide natrag kući.

Možemo samo zaključti šteta što nas je ovaj amater koštao čiste pobjede i šteta što ga je FIFA poslala da sudi na ovako velikom događaju, jer ko zna, da nam je sudio neki poznatiji arbitar, gdje bi nam bilo kraj???

 

Izvor: Dnevni Avaz

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...