Home / NOVOSTI / HRONIKA / Bezuslovna ljubav: Samohrana majka dala ćerki bubreg

Bezuslovna ljubav: Samohrana majka dala ćerki bubreg

Pre pet godina, 9. novembra, u bolnici je Darjani Tripić iz Modriče, koja je tada imala samo 19 godina saopšteno da je rođena sa jednim bubregom.

MODRIČA – Pre pet godina, 9. novembra, u bolnici je Darjani Tripić iz Modriče, koja je tada imala samo 19 godina saopšteno da je rođena sa jednim bubregom i da je i on prestao da funkcioniše. Tog dana počela je borba njene samohrane majke Jevre da devojčici spase život. Pet godina kasnije Darjana je dobila bubreg od majke i danas je zdrava.

I na ovom primeru pokazano je da nesebična ljubav majke prema detetu ne zna za granice, čak i po cenu života.

– Imala sam malu dilemu, jer živimo od jedne plate, ja radim u pekari. Razmišljala sam šta ako se i ja razbolim, kako ćemo posle da živimo, ko će da radi. Kad sam videla da nema drugog izlaza, rešila sam da nju spasim, a sa mnom šta bude. Kad je sada vidim nasmejanu i srećnu kao da sam se ja ponovo rodila a ne ona – priseća se najtežih trenutaka u životu Jevra Tripić.

Transplantaciju je uspešno obavio tim lekara sa beogradske VMA i doktor Milorad Grujičić na Kliničkom centru u Banjaluci i Darjana se danas vraća svakodnevnom životu.

– Posle operacije kada sam se probudila iz anestezije i kad su mi rekli da je sve u redu tražila sam telefon da zovem mamu, da zovem sve koji me vole da im kažem da sam živa i opet sam zaspala. I sad nema kraja mojoj sreći, nema više dijalize, hvala dragom Bogu – kaže Darjana, dok grli majku.

Majka Jevra je nakon što se sve završilo kako treba sa transplatacijom počela da slavi Presvetu Bogorodicu kao zaštitnicu njene Darjane. Trenutno se Darjana oporavlja ali mašta i o budućem životu. Kako kaže, prva joj je želja da se zaposli da pomogne majci, a kasnije da se uda i da majku usreći sa unučetom.

“NOVOSTI“

DARJANINA životna drama počela je 9. novembra 2009. godine, a novinar „Novosti“ je posetio ovu porodicu nekoliko meseci kasnije, posle čega je usledili značajnija pomoć za lečenje. Darjana i Jevra to ne zaboravljaju.

– Hvala Bogu i humanim ljudima. Zahvaljujući i „Novostima“ koje su pisale o našem problemu, ljudi su uplaćivali pomoć. Da nije bilo toga ne bismo mogli obaviti ni ispitivanja, a kamoli kupovati skupe lekove ili čak bubreg – kaže majka Jevra.

Autor: Vid Blagojević

Izvor: Večernje novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...