Home / NOVOSTI / HRONIKA / Akcija HO Srcem za Modriču: Pomoć porodici Kuzmanović

Akcija HO Srcem za Modriču: Pomoć porodici Kuzmanović

Humanitarna organizacija (HO) “Srcem za Modriču” pokrenula je još jednu humanitarnu akciju, a ovaj put je za pružanje pomoći porodici Kuzmanović iz Koprivne kod Modriče.

Ova humanitarna organizacija Modričana koji žive i rade u Švicarskoj a imaju i svoje saradnike u Modriči, pokrenula je i uspješno realizovala veći broj sličnih aktivnosti čiji je primarni cilj pomoć socijalno ugroženim ili teško bolesnim stanovnicima sa područja opštine Modriča. Do sada smo više puta izvještavali o njihovim aktivnostima a takođe da od nedavno imaju i svoju internet stranicu https://srcemzamodricu.org/.

Ovaj put pokrenuli su inicijativu i aktivnosti na sakupljanju sredstava za pomoć sedmočlanoj porodici Kuzmanović iz Koprivne kod Modriče. HO Srcem za Modriču objavila je to na svojoj oficijelnoj web stranici kao i na fb profilu, pa isto prenosimo u cjelosti.

Jednokratna pomoć za Porodicu Kuzmanović

rs-Modrica,-Kuzmanovic-jedv_620x0Ovu familiju licno poznajemo a uz saradnju sa Centrom za socijalni rad i mjesnim svestenikom Jadrankom Stojanovicem odlucili smo da ovoj postenoj familiji pokusamo pomoci!!! Fam.Kuzmanovic sada ima sedmero djece!!! Ko zeli zajedno sa nama pomoci ovoj familiji a zivi na podrucju BIH moze uplatiti na ziro racun 555-30000188018-63 . Ovaj racun direktno kontrolise vise clanova iz CH a takodje i dva clana koji zive u Modrici.

O ovoj porodici i njihovim teškoćama pisao je naš sugrađanin, novinar Vid Blagojević u beogradskim Večernjim novostima još prošle godine, pa da bi ste bili bolje upoznati sa tom situacijom, prenosimo taj tekst u cjelosti.

Kuzmanovići teško žive: Neće milostinju, hoće posao

Kuzmanovići sa šestoro dece teško žive, ali se ne žale. Stanuju u 30 kvadrata, svi spavaju u dva kreveta.

MODRIČA – U selu Koprivna kod Modriče živi osmočlana porodica Kuzmanović. Đorđe (37) i Draženka (32) sa šestoro dece zbijeni u delu očeve kuće, u svega 30 kvadrata, bez kupatila i vode. Đorđe izdržava porodicu od nadničenja i – ne traže pomoć jer, kako kažu, imaju punu kuću dečje radosti, što im je dovoljno da budu srećni i zadovoljni onim što imaju.

Ponosni su na Stojana (13), desetogodišnjeg Gorana (10), Stefana (8), četvorogodišnjeg Iliju, mezimicu Radinku, koja ima dve godine, i Dražena, rođenog 22. januara ove godine. Ne stidim se bilo kakvog posla, a pošteno zaradim svaku dnevnicu. Znam i da pozajmim kad zatreba, ali uredno vratim zajam. Meni ništa ne treba osim posla. Samo se bogu molim za zdravlje – priča Đorđe Kuzmanović.

Od države dobijaju 190 maraka dečjeg dodatka. Žive u dve sobice i svi spavaju u dva spojena kreveta. Samo je najmlađi Dražen privilegovan i sam u krevecu. Imam želju da ovo proširim za jednu sobu i da napravim kupatilo da se imaju deca gde okupati – planira Đorđe. Kupam ih uveče u sobi u lavoru, naložimo vatru da se ne bi prehladili, a vodu donosim ispod brda – priča Draženka.

Koprivna je trebavsko selo kod Modriče u kome je 426 domaćinstava sa oko hiljadu stanovnika. Samo prošle godine umrlo je 42 Koprivljana, a rođeno svega četvoro. Zar teba veći razlog da se Kuzmanovićima pomogne, a glava porodice Đorđe samo traži – posao.

APEL SVEŠTENIKA

DVOMESEČNOG Dražena obišao je mesni sveštenik Jadranko Stojanović i darivao ga sa 200 maraka. On ima samo lepe reči za Kuzmanoviće.

-Ova porodica je primer da se može imati mnogo dece i pošteno živeti. Đorđa svi u selu vole jer je pošten. Apelujem na sve Koprivljane da se udružimo i da ovoj dečici napravimo još jednu sobu i kupatilo – poručio je mesni sveštenik.

Autor: Vid Blagojević

Izvor: Večernje novosti

Mi se pridružujemo apelu ove humanitarne organizacije te pozivamo naše čitaoce, kao i sve ljude dobre volje da u okviru svojih mogućnosti pomognu ovoj porodici, a isto se može učiniti uplatom sredstava na račun HO Srcem za Modriču, broj: 555-30000188018-63  ( sa naznakom: za Kuzmanoviće).

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...