Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči legalizovana 52 objekta

U Modriči legalizovana 52 objekta

MODRIČA – U Modriči su u posljednjih godinu dana riješena 52 od 86 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, potvrđeno je Srni u Odjeljenju za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Modriča.

Prema podacima Odjeljenja, od 2011. godine, kada je u Republici Srpskoj počeo proces legalizacije bespravno izgrađenih objekata, na području Modriče do danas je legalizovano ukupno 408 izgrađenih i objekata u izgradnji.

Zahtjeve za legalizaciju u ovom periodu podnijela su ukupno 573 vlasnika nelegalno izgrađenih stambenih i pomoćnih objekata.

Lokalna uprava Modriče nema podatak o broju objekata za koje vlasnici nisu obezbijedili dokumentaciju propisanu Zakonom o uređenju prostora i građenju Republike Srpske.

Rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata ističe 24. maja ove godine i neće biti produžen, rečeno je u Odjeljenju.

Uz poziv vlasnicima nelegalnih objekata da blagovremeno podnesu zahtjev za legalizaciju, iz Odjeljenja su upozorili da će se objekti, za koje vlasnici ne podnesu zahtjev za legalizaciju, smatrati bespravno izgrađenim i mogu biti uklonjeni.

Izvor: Nezavisne novine / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HVALA SRBIJI ŠTO NAM JE POMOGLA: Medicinski radnici iz Modriče vakcinisani u Sremskoj Mitrovici

U PROTEKLA dva dana u dve grupe 55 medicinskih radnika modričkog Doma zdravlja vakcinu protiv korona virusa dobilo je u Sremskoj Mitrovici. Po protokolu za 21 dan ponovo će putovati ...