Home / NOVOSTI / BiH / Afera »Suvara« :Bosić i Mektić (nisu) znali za tajni snimak

Afera »Suvara« :Bosić i Mektić (nisu) znali za tajni snimak

BANJALUKA – Portal Narodne novine objavio je novi snimak na kojem se, navodno, nalaze dokazi da su i Mladen Bosić, predsjednik SDS-a, i Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, znali za namjeru da se uz davanje novca tajno snimi odbjegli banjalučki biznismen Mile Radišić.

Uz snimak je objavljen i transkript razgovora, u kojem, kako se tvrdi, Vukanović ističe da je “uspio obezbijediti oko 50.000”, jer “ministar nije uspio to da završi”, ali i da će novac biti “isplaćivan u ratama”.

Glas muškarca pita Nebojšu Vukanovića, Bosićevog savjetnika, kako će prenijeti novac, na šta on odgovara da “to njima nije nikakav problem, jer imaju diplomatske pasoše”. Na pitanje “hoće li oni donijeti, jer su imali dogovor s Bosićem da on dođe s parama”, Vukanović kaže da će oni to preko njega završiti.

Narodne tvrde da je snimak dostavio čovjek koji je u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Srbiji razgovarao s Vukanovićem, koji se pravosuđu RS nudi kao svjedok.

Staša Košarac, šef Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu BiH, rekao je da je imao namjeru da postavi poslaničko pitanje Mektiću, ali da mu je žao što se on nije pojavio na sjednici.

“Nedostaju odgovori ministra Mektića na brojna pitanja u vezi s ovom aferom, baš kao što od njega očekujem precizan odgovor na ranije postavljeno pitanje o rezultatima istrage u vezi s napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. jula u Srebrenici”, rekao je Košarac Srni.

Bosić i Vukanović nam se nisu javljali na telefon, a u pres-službi SDS-a su rekli da “ništa drugo ne očekuju od ‘dodikovizije’ i njegovih drugih medija”. Vukota Govedarica, šef Poslaničkog kluba te partije u NSRS, je rekao da nema informaciju da postoje novi snimci, te da su u pitanju različiti spinovi.

“Da li je tačno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova javni servis odveli kod (Gorana) Suvare, u Beograd ili Novi Sad, gdje se on tada nalazio? To je vrlo praktično pitanje. Da li je moguće da živimo u takvoj zemlji? Najvjerovatnije ćemo morati da trpimo takve stvari jer se ovdje zamjenjuju teze. Ovdje su kriminalci i razbojnici narodni heroji. Oni koji su pobjegli iz RS jer su gonjeni od strane zakona. Nažalost, moramo da trpimo i rušimo ovaj režim”, rekao je Govedarica.

Novinarka RTRS je na pres-konferenciji odgovorila Govedarici da MUP RS nije vodio tu televizijsku kuću do Suvare, nego da je SDS pronašao njega, a da se Suvara sam javio televiziji, na šta je Govedarica novinarku upitao “da li su oni sasvim sigurni u tu informaciju”.

Vukanović je juče negirao bilo kakvu uključenost Bosića i Mektića, te je dodao da, ako odgovornost postoji, ona je samo njegova, prenijela je Srna. Dodao je da je mnogo bitnije da se pažnja usmjeri na ono što se na snimku navodi nego način na koji je načinjen.

Dejan Šajinović

Izvor: Nezavisne novine

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...