Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modriča domaćin 23.finala Kupa Republike Srpske za odbojkaše *(VIDEO)

Modriča domaćin 23.finala Kupa Republike Srpske za odbojkaše *(VIDEO)

MLADOST NA – MLADOST!

MODRIČA – Sećanja na modrička odbojkaška ostvarenja ne blede, sveža su, bude emocije i navode na ponos i pokušaj da se sportska istorija ponovi.

U traganju za željenim dometima, izgubi se poneka utakmica i bitka za vremenom, ali modrički odbojkaški radnici nikada nisu klonuli duhom. Pokazali su da je ljubav prema ovom gradu i svom OK“Modriča Optima“ nemerljiva. Doduše, u poslednjih tri godine nema ni „O“ od „Optime“, ali ne žele da se crvene zbog tuđe sramote. Sa modričkim odbojkaškim vrtićem, gle čuda, pobedili su obudovačku Crvenu zvijezdu, Gradišku, te premijerligaše banjalučki Borac sa po 3:0, a savladan je i Radnik iz Bijeljine sa 3:2. Subotnje popodne doneće finalni okršaj protiv brčanske Mladosti. Gosti su favoriti, dominiraju odbojkaškom scenom Republike Srpske i BiH, na najboljem su putu da šestu godinu zaredom osvoje ovo takmičenje. Međutim, modrička mladost juriša ta jubilarnim, desetim peharom.

„Poslednji put smo bili domaćini 2007.godine, a od 2010.godine nismo slavili u Kupu Republike Srpske. Ovo sada je najveći uspeh modričke odbojke. Ostvaren je sa mladićima od, u proseku, 17 godina. Nismo u prilici da rivalu ’pretimo’, oni su favoriti, ali ćemo dati poslednji atom snage da se predstavimo u najboljem izdanju. Odbojka je proslavila Modriču, pa verujemo da će naši sugrađani dupke napuniti modričku sportsku dvoranu, da ćemo imati praznik odbojke, a priželjkujemo loš dan Brčaka, dobru igru našeg tima i podršku sportske sreće“, kaže Vid Blagojević, predsednik OK“Modriča Optima“.

branko-brestovac-vid-blagojevic-i-dragomir-tomic

Branko Brestovac, Vid Blagojević i Dragomir Tomić

Modričku odbojkašku mladost svojim godinama „ugrožava“ Branislav Brestovac. Sa svojih 25 leta on je kapiten i primač kluba, vođa novog talasa pobednika, profesor fizičke kulture i sporta većini svojih saigrača.

„Naš klub ponovo je u prilici da se bori za neki od trofeja. Ponovo smo u situaciji da se široj odbojkaškoj javnosti predstavljamo mladošću koja pleni i dominira. Ulepšali su svoje srednjoškolske dane, a svom gradu podarili veliki i važan sportski događaj. Mislim da u finalu možemo pružiti dostojanstven otpor Mladosti. Ni jedan uspeh nije slučajan. Ovi mladići vredno rade,a trener Lazo Cvijić izvodi ih na pravi put. Atmosfera u timu je zdrava. Možemo biti nezgodni i jaki protivnici svima, pa i premijerligašu iz Brčkog“, kaže kapiten Brestovac.

Samo da počne

Domaćinstvo je, razumljivo, pripalo istinskim domaćinima, onima koji nisu zaboravili da organizuju najveća domaća takmičenja, pa i međunarodne sportske susrete.

„Sve je spremno za finale. Žarko želimo da imamo punu dvoranu koja je dugo bila hram sporta. Vraćaju se pobede i velike odbojkaške utakmice u naš grad. Naš mladi tim hrabro stoji pred dominantnim Brčacima i aktuelnim prvacima BiH. Ne plašimo se. Lično, očekujem pobedu“, hrabro će Dragomir Tomić, sekretar OK“Modriča Optima“.

Jeste Modriča osvojila što je osvojila i u prošlosti pobeđivala koga je pre stigla, ali danas su neka druga vremena. Zaborav pokuca na svaka vrata gde se ne traga za novim pobedama i zapaženim ostvarenjima.

„Naš klub je u 1.ligi RS odlično startovao sa svih šest pobeda. Imamo lepe šanse da se vratimo u Premijer ligu BiH. Nismo mi najuspešniji samo u Kupu RS gde smo pobedili u devet finala. Mi smo osam puta bili šampioni Srpske, po jednom prvaci i pobednici Kupa BiH. Bili smo šampioni Jugoslavije 1978/79.godine, visoko na tabeli evropske odbojke. U mlađim selekcijama više puta smo dominirali, stvarali reprezentativce. Odbojka se dominantno vraća u odbojku“, poručio je Vid Blagojević, prvi čovek kluba.

Malo je onih koji podržavaju sportiste, izgubili su vrednost te vrste. I ljudsku dobrotu.

„Nemamo igrače sa strane, što je boljka sporta RS. Sve su deca iz Modriče. OK Modriča Optima je kolektiv koji je formirala Rafinerija  ulja Modriča, ali su se odrekli nas i modričkog sporta u najvećoj meri u 2014.godini. Međutim, uz nas su bila opština Modriča i jedan broj modričkih preduzetnika poput Ilije Jevtića, Steve Novakovića i nekoliko ovdašnjih preduzeća. Mislim da smo im uzvratili na najlepši mogući način. Takođe verujem da ćemo ispuniti modričku sportsku dvoranu do poslednjeg mesta i podržati modričku odbojkašku mladost u pokušaju da stigne do senzacije“, zaključio je Vid Blagojević.

I samo finale je senzacija, a eventualno osvajanje ovog takmičenja bio bi podvig za divljenje.

I svako poštovanje…

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

FINALE UZ MALE EKRANE

Finale 23.Kupa Republike Srpske, Modriča Optima – Mladost, igra se u modričkom Kulturno – sportskom centru od 17 časova. Direktno će ga prenositi Radio – televizija Republike Srpske. Ova medijska kuća još jednom pokazuje da joj je stalo do uspeha sportista Srpske, trijumfa sportske mladosti i afirmacije svakog pedlja Srpske.

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...