Home / NOVOSTI / SPORT / Zvezda u prijateljskom meču bolja od Modriče

Zvezda u prijateljskom meču bolja od Modriče

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u prijaljskom meču ekipu Modriča Maksime rezultatom 7:1 .

Prije početka utakmice predsjednik Modriče i prvotimac Rada, Petar Jelić sa predstavnicima beogradskog velikana potpisao je ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji.

Susret između Modriča Maxime i Crvene zvezde počeo je minutom ćutanja za Blagoja Paunovića, legendarnog fudbalera Partizana, koji je preminuo u utorak, piše RTRS.

Utakmici su prisustvovali i legendarni fudbaler Crveno – bijelih Vladimir Petrović Pižon, kao predsjednik Skupštine kluba sa “Marakane” Svetozar Mijailović, koji je kandidat na današnjim izborima za predsjednika Crvene zvezde.

“Zvezda je ovdje uvijek, kao i danas, dočekivana, izvanredno. Puno ljubavi prema našem klubu gaje navijači sa ovih prostora. Mnogi od njih su redovno na ‘Marakani’ na našim evropskim utakmicama”, rekao je Mijailović.

Klub iz Ljutice Bogdana nalazi se u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

“Zvezda se mora boriti ja najviše rezultate, međutim, ogromni dugovi predstavljaju problem. Rješenje je u svaranju jakog kluba koji se biti oslonac za sve ostale poduhvate. Imamo plan rješenje, a sinergija svih koji hoće da pomognu dovešće do rješavanja problema. Najveći potencijal Zvezde je njen odnos prema navijačima, koji su uvijek bili uz klub”.

Mijailović je dodao i to da je najveći rival crveno – bijelih, Partizan, odigrao dobro jesenji dio šampionata Srbije, ali da se Zvezda, uprkos zaostatku od šest bodova neće odreći prvog mejsta.

Ekipe Modriče i Crvene zvezde, i prije ovog meča imali su korektnu saradnju.

“Mi smo imali saradnju sa Zvezdom u omladinskim selekcijama, a njihovi omladinci su redovni učesnici našeg Memorijalnog turnira ‘Milan Jelić’. Danas smo potpisali i ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji. Naši najtalentovaniji igrači imaće sansu za usavršavanjem u Zvezdi, a ta saradnja će se ogledati i u razmjeni iskustava između trenerskih kadrova, rekao je predsjednik Modriča Maksime, Petar Jelić.

Jelić je najavio bolje dane srpskog drugoligaša.

“U narednom periodu ćemo se oslanjati na sopstveni kadar, to je ispravan put. Samo tako možemo do rezultata u dugoročnom periodu. Moramo se finansirati sami, stvarati igrače, napraviti pomak. Kada smo došli u klub situacija je bila teška, i prvi plan je bila stabilizacija. Teško se takmičiti pored velikih dugovanja, a smo uspjeli otplatiti pola dugova i nastavljamo raditi dalje.”, rekao je Jelić.

Cilj Modričana je napredak u viši rang takmičenja.

“Ne bi sve ovo radili da ne želimo vratiti klub na evropski put. Imamo stadion, infrastrukturu i sve preduslove da se vratimo na stare staze slave”, dodao je predsjednik Modriče.

Crveno – bijelima je ovo bilo drugo gostovanje u Republici Srpskoj u samo dva mjeseca. Podsjetimo, ekipa sa “Marakane” u oktobru je odigrala meč protiv Borca u Banjaluci i slavila 2:1.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...