Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zimske radosti u Tarevcima *(FOTO)

Zimske radosti u Tarevcima *(FOTO)

Mnogi su pomislili da bi ova zima mogla proći bez bijelog pokrivača. Dođe i prođe Nova godina a brijegovi se ne zabijeliše. A onda kao u priči stiže snijeg u sasvim dovoljnoj količini a i minusi koji nisu uobičajeni za Posavinu.

Malo smo se prilagođavali snijegu malo velikim minusima i onda smo počeli reagovati kao se to zimi inače radi. Putevi očišćeni, počelo se hodati kao da nije previše hladno, snijeg postade stvarnost a potom krenuše krenuše i sankanja po sokacima i obližnjim padinama.

Mala ali odabrana ekipa je u četvrtak  s početkom večeri u kompleksu  platoa iza Omladinskog doma uredila bob stazu. Našle su se lopate rasvjeta i debeli najloni. Krenulo je stidljivo dok se staza nije ugladila i dobila svoj pravi oblik. Iza toga više nije bilo nepoznanica. Sjedi na najlon i samo viči  hoooo doleeeee. Ma ljudi, ide samo tako. Samo što sjedneš na najlon već si na dnu staze. Sankala su se djeca, omladina ali i oni koji su davno, davno bili omladina. Bi zanimljivo, dinamično i veselo…

Prije napuštanja staza je dodatno uređena za sankanje u narednim danim. Bit će to mnogo zanimljivje sa više posjetilaca, učesnika i posmatrača ali i brže vožnje i više padova. Svega kao u najljepšim pričama o nekadašnjim zimamam i zimskim radosima.

Na kraju je većem dijelu ekipe čaj u restoranu GO-GO, baš bio kao mehlem na ranu. Dakle najavljena su sankanja i za naredne dane a mi prijateljima putem izbora fotografija stavljamo na uvid djelić zimskih radosti iz Tarevaca.

Autor  Mustafa Mustajbegović

Izvor: tarevci.info

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...