Home / NOVOSTI / HRONIKA / ŽFK Modriča na kraju uspešne sezone – ZADOVOLJNI OSTVARENIM

ŽFK Modriča na kraju uspešne sezone – ZADOVOLJNI OSTVARENIM

MODRIČA – Tri godine postoji ŽFK Modriča, a .već, je osvojeno pregršt medalja. Završena je sezona u Premijer ligi BiH, u Modriči su zadovoljni.

„Igrali smo u Ligi za prvaka, a ne u Ligi za opstanak. Dakle, ostvarili smo svoj cilj. Nije, valjda, neko mislio da ćemo biti ispred SFK 2000 iz Sarajeva? Ovo je bio naš maksimum u ovom trenutku. Mislim da je trener Nikola Nikić dobro radio svoj posao, pa ćemo s njim produžiti saradnju i za naredni period“, rekao je Nedeljko Kovačević, predsednik ŽFK“Modriča“.

Doduše, nisu sve obaveze okončane.

„Ostalo je da ostvarimo što bolji rezultat u Kupu Republike Srpske. Mislim da možemo eliminisati Bijeljinke u četvrtak, pa da se nađemo u finalu. I lane smo u finalu bili, ali tada smo izgubili od Banjalučanki. Mislim da sada u finalu možemo slaviti, samo da do njega dođemo“, kaže Kovačević.

Za narednu sezonu, u modernom sistemu takmičenja, neophodno je angažovati nekoliko istinskih pojačanja.

„Ovih dana ćemo trener, ja i ostali članovi kluba da sednemo i razgovaramo na tu temu. Neophodna su pojačanja, ali materijalna oskudica čini svoje. Nama ništa drugo ne ostaje nego da idemo tražiti novac. Malo je onih koji hoće dati. Imamo podršku načelnika Modriče, Mladena Krekića, a sve drugo završavamo mi iz Uprave kluba i još dva ili tri čoveka. Ako se nađu sigurni izvori finansiranja, mislim da ni titula nije daleko, pa ni izlazak na međunarodnu sportsku scenu“, rekao je Nedeljko Kovačević, predsednik ženskog fudbalskog kolektiva iz Modriče.

Trener Nikola Nikić nije za preteranu priču, što nije u naravi ovog fudbalskog radnika.

„Bilo je milion put lakše slušati Švabu (Ivica Osim, prim.aut) i nastupati za Željezničar, pa i pobeđivati najbolje u lepoj i dragoj Jugoslaviji nego trenirati u Modriči. Pola grada komentariše vaš rad i svi znaju sve, ali niko neće doći na zvaničnu utakmicu, a da ne govorim o tome da se ponudi da uradi nešto za klub. I predsednik je prezahtevan, neće da shvati da smo mi ostvarili maksimum u ovom trenutku. On je klub osnovao, voli taj klub i daje najviše za taj klub. Zato ga svi i poštujemo i prećutimo kada traži nemoguće. Važno je da ostanemo svi zajedno da dođemo do kontinuiteta, pa da se iz toga nešto izrodi“, rekao je trener Nikić.
Koga još mnogi cene u širim fudbalskim krugovima…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...