Home / NOVOSTI / HRONIKA / U toku čišćenje kanalizacije

U toku čišćenje kanalizacije

MODRIČA – U ulicama Svetosavska i Cara Lazara u centru Modriče u toku je detaljno čišćenje kanalizacione mreže, za šta su 10.000 KM izdvojili opština i preduzeće “Vodovod i kanalizacija”.

Direktor “Vodovoda i kanalizacije” Živko Lazić rekao je Srni da je ugovorom koji je potpisan sa preduzećem “Hemo-promo” iz Modriče predviđeno čišćenje i ispiranje 300 metara kanalizacione mreže.

– Mreža, stara više od 50 godina, posljednji put je detaljno čišćena prije 1992. godine – rekao je Lazić i istakao da su kanalizacione cijevi više od 50 odsto začepljene muljem, kamenom, šljunkom i drugim otpadom koji su nanijele padavine sa brda Majna.

On je naglasio da će nakon završetka radova u navedenim ulicama, biti nastavljeno čišćenje mreže od centra grada prema Domu zravlja.

Na području Modriče postavljeno je 49 kilometara kanalizacione mreže koja nije razdvojena na fekalnu i oborinsku.

Prije posljednjeg rata izgrađena je mreža duga 22 kilometra, dok je u prethodnih pet godiina u novim izbjegličkim naseljima izgrađeno 27 kilometara primarne mreže, na koju će biti priključeno gotovo 900 domaćinstava.

Domaćinstva priključena na vodovodnu i kanalizacionu mrežu plaćaju 0,75 KM za metar kubni isporučene vode, od čega 0,50 KM za potrošenu vodu i 0,15 KM za korišćenje kanalizacione mreže.

U Modriči je prije i nakon rata izgrađeno 100 kilometara vodovodne mreže.

Preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Modriča jedino je privatno preduzeće u Republici Srpskoj sa 55 odsto privatnog kapitala, 30 odsto državnog kapitala, uz učešće Fonda PIO od 10 odsto i Fonda za restituciju u iznosu od pet odsto.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...