Home / NOVOSTI / HRONIKA / Zatvoren sajam privrede u Modriči

Zatvoren sajam privrede u Modriči

MODRIČA – Uručenjem nagrada najboljima, u Modriči je završen sajam privrede na kojem je proizvode i usluge predstavilo 180 izlagača iz BiH i Srbije.

Модрича - ДОО НИС -комерц - наградаNagrada za najbolje uređen štand pripala je preduzeću za prodaju auto-dijelova “NIS-komerc” iz Modriče, a prema ocjeni žirija, najbolji marketinški nastup imala je Zdravstvena ustanova “Farmanova” iz Prnjavora.

Posebno priznanje za doprinos razvoju sajma, organizator manifestacije Razvojna agencija Modriča i pokrovitelj opština Modriča, dodijelili su Zanatsko-preduzetničkom udruženju iz Doboja.

Direktor Razvojne agencije opštine Modriča Slobodan Milojević rekao je tokom sinoćnjeg zatvaranja sajma da je manifestacija ispunila očekivanja po broju izlagača i raznovrsnosti proizvoda i usluga.

– Iz oblasti malog i srednjeg preduzetništva na sajmu je učestvovalo 110 izlagača, a iz poljoprivrede 70 – naveo je Milojević i napomenuo da se predstavilo 19 izlagača iz četiri grada Srbije, 26 iz Federacije BiH i Brčkog, dok su ostali iz Republike Srpske, od kojih 30 iz Modriče.

Izloženi su proizvodi od drveta, metala, PVC materijala, pruća i stakla, proizvodi seoskog preduzetništva, gastro-ponuda ovog područja, mehanizacija, te sitne životinje. Ove godine izostala je izložba goveda zbog rizika od pojave bolesti kvrgavosti.

Sajam je zatvorio zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić, koji je istakao da sajam postaje značajna regionalna privredno-turistička manifestacija koja je sedmi put održana pod pokroviteljstvom lokalne uprave i uz podršku privrednika ove opštine, Vlade Srpske i brojnih republičkih institucija.

Модрича - сајам - модна ревијаI ove godine svečanom zatvaranju sajma prethodila je revija odjeće modnih kuća iz Modriče “Herteks”, “Luna” i “A, la mod”.

Tokom Sajma ostvarene su brojne poslovne veze, rekli su izlagači koji su izrazili zadovoljstvo i prodajom roba i usluga.

Sajam je održan na 1.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora Kulturno-sportskog centra Modriča, 500 metara kvadratnih izložbenog prostora pod šatorom i 5.000 metara kvadratnih otvorenog prostora.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...