Home / NOVOSTI / MODRIČA / Zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na teritoriji opštine Modriča

Zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na teritoriji opštine Modriča

Sedamnaestog decembra 2014. godine u zgradi opštine potpisani su Ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske koja se nalazi na teritoriji opštine Modriča. Ugovore su potpisali načelnik opštine Modriča Mladen Krekić u ime Vlade Republike Srpske i 30 poljoprivrednih proizvođača.

 

“Nakon dvadeset mjeseci koliko je trajao Javni poziv pristupili smo potpisivanju Ugovora i sretan sam zbog toga. Poljoprivreda  je grana u koju je potrebno ulagati i pomoći ovim ljudima koliko je to moguće. Vidim da su i oni zadovoljni. Žao mi je zbog ljudi koji nisu ispunili propisane uslove i uspjeli da zakupe zemlju“, rekao je načelnik Krekić.

Radi se o ukupno 205,0583 xa obradivog poljoprivrednog zemljišta u zakup na osam godina.
Javnim pozivom su bili propisani opšti i posebni uslovi:
– da se radi o registrovanom poljoprivrednom proizvođaču sa prebivalištem na teritoriji opštine Modriča;
– da je dostigao određeni nivo poljoprivredne proizvodnje;
– da posjeduje potrebnu poljoprivrednu  mehanizaciju i
drugi kriteriji koji su definisani Pravilnikom o postupku davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike.

Na Javni poziv podnešene su 62 ponude, od čega su 30 poljoprivredna proizvođača ispunili uslove i ostvarili pravo na zakup poljoprivrednog zemljišta i potpisali  Ugovore.

Poljoprivrednik Jovo Stević iz Dobrinje zakupio je 200 dunuma poljoprivrednog zemljišta. „Ovim Ugovorom stekli smo određenu sigurnost, tako da možemo planirati dalje radove i proširivanje posla. Mogo mi ovo znači“.

„Zakupio sam 75 dunuma. Trebalo bi mi još oko 5 hektara ako bude moguće ali i ovim sam prezadovoljan“, rekao je Novak Savić iz Vranjaka.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg izvještaja. Mi ga prilažemo iz drugog izvora kao dopunu informacija.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...