Home / NOVOSTI / HRONIKA / Za dobojsku Bolnicu prikupljeno 95 doza krvi

Za dobojsku Bolnicu prikupljeno 95 doza krvi


MODRIČA
– U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Modriči danas je prikupljeno 95 doza za potrebe dobojske Opšte bolnice “Sveti apostol Luka”.

Akciji, koju je u prostorijama Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Modriča, odazvala su se 143 dobrovoljna davaoca, od kojih je 95 ispunilo uslove da daruje krv, među njima i 31 maturant modričkih srednjih škola.

Transfuziolog Odjeljenja za transfuziju dobojske Bolnice Božidar Slavuljević rekao je Srni da je zadovoljan odzivom dobrovoljnih davalaca i brojem prikupljenih doza krvi.

– Darovanje krvi je najljepša manifestacija ljubavi čovjeka prema čovjeku, koju su danas, pored višestrukih davalaca, ispoljili i maturanti – istakao je Slavuljević.

On je podsjetio da je maturantima u ponedjeljak održano predavanje kako bi se motivisali i ohrabrili da se uključe u akciju, te dobili odgovor na brojna pitanja o ponašanju prije, tokom i nakon davanja krvi.

Slavuljević je napomenuo da je današnjom akcijom u Modriči počela proljećna kampanja Odjeljenja za transfuziju u opštinama dobojske regije s ciljem stvaranja zaliha za ljeto.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Modriča Stanko Tomić naveo je da je današnja akcija druga redovna u ovoj godini.

– Straha je bilo, ali ne toliko da bi nas spriječio da darujemo krv – istakli su maturanti kojima su uručene zahvalnice za učešće u akciji.

Izvor: Glas komuna / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...