Home / SPECIJAL / EKOLOGIJA / Obavještenje za pčelare

Obavještenje za pčelare

O B A V J E Š T E NJ E

Zakonom o pčelarstvu („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 52/10) i Pravilnikom o načinu vođenja evidencije pčelara i pčelinjaka u Republici Srpskoj („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 116/11) propisano je da evidenciju pčelara i pčelinjaka vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao  i način prikupljanja i dostavljanja podataka Ministarstvu za uspostavljanje  Evidencije.

Takođe propisano je da prikupljanje podataka za ažuriranje Evidencije obavljaju ovlašćena lica udruženja ili zadruge za svoje članove i dostavljaju ih opštinskom organu koji prikuplja podatke za pčelare koji nisu članovi udruženja ili zadruge  koji te podatke objedinjuju i dostavljaju Ministarstvu.

Ažuriranje podataka se vrši dva puta godišnje i to  sa stanjem na dan 31.3 i 30.9.

Članom 20. Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja  za razvoj poljoprivrede i sela („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 31/17) predviđena su finansijska sredstva za premiju za proizvodnju i uzgoj pčela za pčelare koji su upisani u Evidenciju pčelara i pčelinjaka u Republici, koji su izvršili ažuriranje evidencije o broju pčelinjih društava za prethodnu godinu i koji posjeduju najmanje 50 košnica odnosno pčelinjih društava.

S tim u vezi svi pčelari sa područja opštine Modriča dužni su prijaviti brojno stanje pčelinjih društava sa stanjem 31.3.2017. godine do 15.5.2017. godine.

 Za sve informacije obratiti se na telefon 053/810-511 lok.127 .

 

 ODJELJENJE ZA PRIVREDU I DRUŠTVENE
DJELATNOSTI OPŠTINE MODRIČA

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...