Home / NOVOSTI / HRONIKA / ZA DECU SA POSEBNIM POTREBAMA – Veruje se da će tribine biti dupke pune

ZA DECU SA POSEBNIM POTREBAMA – Veruje se da će tribine biti dupke pune

Humanitarna utakmica u Modriči

ZA DECU SA POSEBNIM POTREBAMA
Veruje se da će tribine biti dupke pune

MODRIČA – Sreda, sportski dan, okupiće u Modriči poznate fudbalske asove. To druženje ima za cilj pomoć i podršku Dnevnom centru za decu sa posebnim potrebama u ovom gradu.

BRANKO VIDIC - MODRICA U SRCU

BRANKO VIDIĆ – MODRIČA U SRCU

Sve je počelo pre godinu dana kada je Branko Vidić – Svika, Modričanin na privremenom radu u Švajcarskoj, u razgovoru sa rukovodstvom Modriče došao na ideju da se izgradi Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama.

„Tada su sa mnom u Modriču stigli čelnici Humanitarne organizacije ’Deca našeg sveta’ iz Švajcarske, Jozef Fux i Džo Curbrigen. U razgovoru sa načelnikom Mladenom Krekićem došli smo do dogovora da Švajcarci obezbede 250.000 evra za izgradnju tog Centra. Izgrađen je i u oktobru prošle godine pušten u upotrebu.
Sada smo preko Fondacije ’Petar Jelić’ i Humanitarne organizacije ’Srcem za Modriču’ pomogli organizaciju ove humanitarne utakmice. Nismo u mogućnosti doći, a ja bih to voleo jer sam dugo bio fudbaler i fudbalski sudija. Pružaćemo podršku i dalje, a verujem da će priča iz Modriče biti velika i da će obići čitavu Evropu“, optimista je bio Branko Vidić-Svika u telefonskom razgovoru.

Uspešni privrednik, Ivo Hristić – Rox, kaže da u Modriči stižu „Humane zvezde Hrvatske“.

„Jedan broj njih je na SP u Francuskoj pre 18 godina stigao do bronzane medalje. Očekujemo dolazak Dražena Ladića, Darija Šimića, Gorana Vlaovića, Krunoslava Jurčića… Dolazak su najavili i asovi kakvi su Mato Neretljak, Edo Mujčin, Petar Krpan, Marko Babić, Boris Živković. Biće to pravi sportski spektakl“, rekao je Hristić.

Nekadašnji kapiten mlade selekcije BiH, Modriče i OFK Beograda, Petar Jelić najavljuje još gostiju i sportista. Oni će nastupiti za Fondaciju „Petar Jelić“.

„Igraće Savo Milošević, Mladen Krstajić, Refik Šabanadžović, Elvir Bolić, Milan Jovanović, Ognjen Koroman, pa članovi Crvene zvezde Aleksandar Katai, Aleksandar Luković i Nemanja Supić… Nećemo naplaćivati ulaz nego ćemo na nekoliko pozicija na stadionu postaviti kutije u koje će gledaoci i sportisti moći da ubace novac. Sva prikupljena sredstva ćemo predati odmah po završetku utakmice predstavnicima Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama u Modriči“, pojasnio je Petar Jelić.

Ovakve manifestacije teško da mogu bez Nikole Nikića, nekada vihornog krila sarajevskog Željezničara i više grčkih klubova.

„Dolazi i moja raja. Stiže nam Dževad Šećerbegović, Rizah Mešković. Iz Beograda čekamo Dragana Džajića, Miodraga Grofa Božovića. Žao mi je što moj učitelj Ivica Osim i saigrač Meša Baždarević neće biti prisutni. U svakom slučaju, biće ovo praznik najpopularnijeg sporta u Modriči. Hoćemo da pomognemo licima koja trebaju našu pomoć“, podvukao je Nikić.

Utakmica se igra na Stadionu „Dr Milan Jelić“ u 17 časova.

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...