Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pobeda humanosti; Fudbalski asovi za decu sa posebnim potrebama

Pobeda humanosti; Fudbalski asovi za decu sa posebnim potrebama

U Modriči će u sredu od 17 časova biti odigrana humanitarna fudbalska utakmica od koje će sav prihod biti usmeren u obližnji Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama.

Sposobni i zdravi igraju za one koji igrati ne mogu, a igre su željni. Za utehu, imaće toplinu ljubavi ljudske.

Fondacija „Petar Jelić“ od svog osnivanja u službi je humanosti. Njen osnivač i poznati fudbaler Petar Jelić naglašava da se organizuje fudbalska utakmica u predviđenom terminu, a sav prihod biće usmeren u Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama u Modriči.

„Došli smo na ideju da pomognemo onima koji pomoć našu trebaju. Kroz razgovore sa Mladenom Krekićem, načelnikom Modriče, te brojnim prijateljima došli smo na ideju da pomognemo Dnevnom centru za decu sa posebnim potrebama. Očekujem dolazak Save Miloševića, Aleksandra Kataija, Nemanje Supića, Dragana DŽajića… Imali smo razgovore sa rukovodstvom Zvezde i Partizana, poslaće svoje predstavnike. Trener Zvezde Miodrag Božović najavio je dolazak. Biće poznatih asova iz Zvezde i Partizana“, kaže Petar Jelić.

Iz Hrvatske dolaze poznate sportske humane zvezde. Biće ih, zapravo, iz svih krajeva nekada jedne i drage zemlje, Jugoslavije. Ovo je potvrdio Nikola Nikić, nekada vedeta sarajevskog Željezničara.

„To je velika stvar da Fondacija ’Petar Jelić’ pomaže i povlači krupne poteze. Uz Petra Jelića, najzaslužniji za tako nešto je i Ivo Hristić-Roks koji je u kontaktu sa asovima iz Hrvatske. Očekujemo dolazak Mate Neretljaka, Dražena Ladića, još jednog broja fudbalera koji su Hrvatskoj doneli bronzu sa SP. Dolazak su najavili i Refik Šabanadžović, Elvir Bolić, DŽevad Šećerbegović, Rizah Mešković… žao mi je što ne mogu doći Ivica Osim i Meša Baždarević, ali šta da se radi. Biće to praznik najpopularnijeg sporta u Modriči“, podvukao je Nikola Nikić.

Očekuje se da će u sredu od 17 časova na stadionu „Dr Milan Jelić“ u Modriči naći se više hiljada gledalaca.

Kao potvrda da ljudsko u nama ponovo pobeđuje.

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...