Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vukosavlje: Počela izgradnja rasvete u nekoliko naselja

Vukosavlje: Počela izgradnja rasvete u nekoliko naselja

Gnionica kod Vukosavlja
Investicija je vredna više od 40.000 maraka

VUKOSAVLJE – U opštini Vukosavlje u toku je izgradnja ulične rasvete u naseljima Gnionica i Jezero. Investicija je vredna nešto više od 40 hiljada maraka. Radovi će biti završeni u narednih desetak dana.

PREZADOVOLJAN MEŠTANIN NIKOLA NIKOLIĆ

Stanovnici Gnionice pozdravljaju ovu investiciju. Kažu, to će olakšati život u ruralnom delu Vukosavlja.

„Ovo je prioritet zbog dece. Put ide kroz šumu, gde nije naseljeno. Uz to, put je brdovit, krivine su , pa će i vozačima olakšati vožnju to što je put osvetljen“, kaže Nikola Nikolić meštanin Gnionice.

Godinama čekali uličnu rasvetu

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić kaže da se godinama čekalo da se izgradi 10 kilometara ulične rasvete.

„Zajedničkim sredstvima Elektro – Doboja i opštine Modriča počeli smo izgradnju ulične rasvete. To će značiti mnogo za poboljšanje kvaliteta života u svim naseljima naše lokalne zajednice. Biće utrošeno oko 41.000 maraka, većim delom iz Elektro – Doboja“, rekao je Rakić.

On je rekao da je stanje na terenu više nego poznato, a radi se na osnovu utvrđenih prioriteta.

„Pre nedelju dana smo Milenko Cvijanović , direktor Elektro – Doboja, i ja obišli najkritičnije delove naše opštine. Išli smo po broju učenika u naseljima, po tome gde je komunikacija bez naselja, gde đaci idu po šumi. Opština Vukosavlje imaće i sredstva za redovno održavanje rasvete. Građani će oko dve marke mesečno uz svoj račun plaćati za uličnu rasvetu. Opština Vukosavlje je izuzetno nerazvijena i nemamo da mesečno izdvajamo više od 10.000 maraka za uličnu rasvetu. Zajedničkim naporima sve ćemo uspeti“, poručio je načelnik Vukosavlja.

MODERNIZACIJA VUKOSAVLJA – BORISLAV RAKIĆ

Gnionica i Jezero će uličnu rasvetu imati u narednih desetak dana. Ove aktivnosti vode se u pet naselja u Vukosavlju.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...