Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vranjak privodi kraju pripreme za start u 2.ligi RS, grupa “zapad” *(TONSKI PRILOG)

Vranjak privodi kraju pripreme za start u 2.ligi RS, grupa “zapad” *(TONSKI PRILOG)

ČEKA SE DA POČNE

MODRIČA – U nedelju, 13.avgusta, će u prvom kolu 2.fudbalske lige Republike Srpske Mladost iz Donje Slatine gostovati u Vranjaku. U predgrađu Modriče danas se igra dobar fudbal, a poslednje uspehe kluba iz ovog trebavskog sela mnogi doživljavaju kao fudbalsko čudo.

Vranjak je u 42.godine svog postojanja stigao drugi put do drugoligaškog društva. Uz dobre partije radilo se i na podizanju infrastrukture. U ovom modričkom predgrađu ljudi jednostavno fudbal vole, ali ništa kao – Vranjak! On je njihov opijum, ponos, uživanje…

Kapiten i trener novog drugoligaša Dejan Savić često analizira put ovog kolektiva do drugoligaškog „zapada“.

“Mi ovaj uspeh gradimo dve godine. Bez neke skromnosti, tada sam došao za trenera u Vranjaku, a igrao sam i dalje, bio kapiten tima. Tada sam počeo vršiti selekciju ekipe. Prve godine smo završili na 3.mestu, iza Minerala kome smo ostali za petama za šest bodova. Međutim, ove godine sve se poklopilo. Došli su rezultati, ekipa je bila za svaku pohvalu, svi su živeli za plasman u rang više. U konkurenciji 16 klubova, a većina njih je iz gradskih sredina, Vranjak je bio najuspešniji. I to mi je posebno drago”, ponosno će Dejan Savić.

Uspesi nisu slučajnost!

“Upravo to, nisu slučajnost. Ta selekcija i tih 30 do 35 igrača bili su tu poslednje dve godine. Imali smo nekoliko iskusnih igrača i jedan broj mladih koji su stasavali. Ispalo je dobro. Nemamo prevelikih ambicija. Želimo biti u sredini tabele 2.lige, od osmog do dvanaestog mesta i uveren sam da možemo to postići”, nada se Savić.

Važna karika u lancu uspeha novog drugoligaša je i Aleksandar Gajić. Ume na važnim mečevima da priredi potez za pamćenje, da postigne gol koji predstavlja praznik za oči, ukras na pobedničkoj torti. Za njega i saigrače vas iz ove generacije Vranajka je 2.liga nešto novo, nepoznato što može da posluži kao motiv više.

“Sve što ostvarite, trebate pripisati kolektivu. Tako i ja. Kada nešto postignem, to je Vranjakovo, a ne samo moje. Još nismo svesni kakav smo uspeh postigli. On će biti na zlatnoj stranici istorije našeg sela. I služiće kao putokaz generacijama koje će doći. Ovo što je naša generacija uspela je velika priča. Možda i za posebnu knjigu. Sigurno je da će se tim podvizima baviti hroničari, sutra i istoričari naših prostora. Jedno selo da maršira 2.ligom Republike Srpske. Zato bi valjalo da izborimo opstanak na kraju sezone, da budemo u zlatnoj sredini. Neće nam biti lako, ali vredi pokušati. Trebaće nam i snažna podrška naše rodbine, komšija, svih meštana Vranjaka, pa i rukovodstva opštine Modriča, ljubitelja fudbala u modričkom kraju”, rekao je Aleksandar Gajić, igrač sredine terena.

ALEKSANDAR GAJIĆ I DEJAN SAVIĆ

Ima 23 godine i njegova karijera je na početku. Razmišlja, još sada, o poznim danima i tome šta nakon fudbala.

“Prošao sam školu fudbala u Modriči i stekao dragoceno znanje, zdrave navike. Sada sve to samo nadograđujem. Fudbal mi je u krvi, a to je i porodična navika. Paralelno, studiram fizioterapiju, pa ću jednog dana, po svemu sudeći, ostati u sportu, u nekoj drugoj ulozi. Ima vremena, videćemo šta i kako”, dodao je Gajić.

Rang više – briga više! Bilo bi lepo zadržati se u ovom takmičenju, ali i obezbediti neophodna sredstva koja u ovim vremenima i nisu mala.

“Finansije su najveći problem većine sportskih kolektiva. Posebno se to odnosi na klubove u prvoj i drugim ligama u Premijer ligi BiH. Naša srećna okolnost je što imamo za predsednika Jerotiju Jankovića, čoveka koji je u poslednjih 10 godina Vranjaku dao svoju dušu. Naravno, tu su i članovi Upravnog odbora, prijatelji kluba. Najveću zahvalnost dugujemo Nikoli Vasiliću koji živi na Aljasci. Ovde dođe svakog leta, ali daje nam najsnažniju podršku. Bez te podrške teško bismo išta uspeli”, zaključio je Dejan Savić, kapiten i trener novog drugoligaša.

Kod mnogih u Vranjaku srce zatreperi kada njihov fudbalski mezimac nastupa i pobeđuje. Zbog vranjačkih uspeha to srce poslednjih meseci šampionski lupa.

Igra u ritmu pobednika…

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...