Home / NOVOSTI / HRONIKA / Veterani beogradske Crvene zvezde gostovali u Koprivni kod Modriče *(FOTO)

Veterani beogradske Crvene zvezde gostovali u Koprivni kod Modriče *(FOTO)

       ZVEZDA POBEDILA PARTIZAN

Modriča, 01.08.2017 .- Veterani Crvene Zvezde, predvođeni sa klupe Jovanom Aćimovićem, proslavljenim igračem beogradskih crveno-bijelih i reprezentativcem Jugoslavije, gostovali su u Koprivni gdje su odigrali utakmicu  sa domaćim Partizanom. Slavili su beograđani sa minimalnih 1:0 iako je rezultat bio u drugom planu.

U više nego prijateljskoj atmosferi,  oko 300 ljubitelja fudbala, uživalo je u lijepim potezima nekadašnjih fudbalskih velemajstora poput Zdravka Borovnice, Miloša Bursaća, Vlade Tintora, Dragana Stevovića  sa jedne strane i sa druge Mladena Lazića,  Nikole Živkovića, Milenka Mišića, Branka Simića. Jedini gol pao je u 20 minuti utakmice kad je Tintor odlično prošao po desnoj strani i sa desetak metara iskosa šutem po zemlji savladao odličnog golmana Srećka Stevanovića.U drugom  poluvremenu bolja ekipa ne terenu bili su domaćini. Edin Šabanović nije iskoristo nekoliko idealnih prilika.

Ekipu veterana iz Beograda predvodio je legenda Jovan Aćimović koji je strpljivo iako je zašao u osmu deceniju dijelio autograme i fotorafsao se na navijačima.

-Naša i jeste misija druženje sa navijačima.Danas smo u Koprivni, u Republici Srpskoj a sutra smo u  nekom drugom kraju naše domovine gdje god ima naših navijača.I ova je publika mogla uživati u ljepim potezima iako smo mi svi ostarili ali se vidjelo da se nekada dobro igralo.Naš narod je susretljiv i ugošćuje nas kao najrođenije u svim krjevima otasdžnie. -istakao je Aćimović. Lako prepoznatljii po brkovima Zdravko Brovnica je oduševljen navijačima u Republic Srpskoj.

-Gdje god dođemo u Srpsku imamo najveći broj navijaća. I ovo su pravi navijači, koji se sami organizuju,. Sami sebi kupuju ulzanice, sami sebi organizuju prevoz na utakmice, ne kao neki neki.- maglasio je Borovnica.

Miloš Bursać  nekadašnji centarfor Zvezde  smatra da utakmice veterana sirom otadžbine imaja velik značaj za razoj fudbala.

-Vidi ovu djecu koja su došla na utakmicu, to je bogastvo. Pored našeg druženja i po kojeg pića, najvažanije je da mi propagiramo sport  i fudbal. Moramo djecu maknuti od kompjutera i dovesti ih na ovakve stadioni. To je naša misija.- pručuje Burasać.

U ime domaćina fudbalerima Zvezde zahavalio se Branko Simić predsjenik FK Partizan iz Koprvine.

-U našem selu ima veliki broj navijača Crvene zvezde i zato smo organizovali ovu utakmicu.Prije četiri decenije u našem selu su bila dva kluba Partizan i Crvena zvezada. Bio je to rivalitet u rangu pravog drebija.Današnja utakmica  posjetila je mnoge iz Koprivne ali i okolnih  sela na ta vremena.Hvala Zvezdi što je došla i obradovala sve svoje navijače. –rekao je Branko Simić.

Druženje sa terena preneseno je u salu Svetosavsko doma u Koprivni, gdje je za goste iz Beogrda  pripljnena večera i bogat kulturno zabavni program,.Begrađani su zahvalili Koprivni na gostoprimstvu i oebćali da će doći kad god ih pozovu.

Autor: Vid Blagojević

 

Partizan – Crvena Zvezda 0:1 (0:1)

Stadion u Koprivni kod Modriče Gledalaca 300. Sudija. Dario Antić, pomćnici:Ljubiša Lukić i Dragan lazić  Strijelac Tintor u 20.minutu za Crvenu zvezdu.Kartona nije bilo.

Partizan:S.Stevanović, Tomić, Mišić, Jeremić, M.Stevanović, P. Lazarević, Simić, Banović, Sajić, Živković i Lazić.

Igrali su još:Maksimović, Z.Lazarević, Stojanović, Ilić, Marjanović, Šabanović i Savić.

Crvena Zvezda:Radulović, B.Nikolić, Petrović, Đukić,  Stevović, Borovnica, Tintor, Z.Nikolić, Vasiljević, Đoković i  Bursać,

Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...