Home / NOVOSTI / HRONIKA / VJEROVALI ILI NE: TITOV NOVČANIK NA ČUVANJU KOD MODRIČANINA LAZAREVIĆA *(FOTO)

VJEROVALI ILI NE: TITOV NOVČANIK NA ČUVANJU KOD MODRIČANINA LAZAREVIĆA *(FOTO)

2016-09-24-titov-novcanik-4-b-300

MILAN LAZAREVIĆ I TITOV NOVČANIK

Potpuno slučajno, sjedeći u “Gradskoj”,  iz prve ruke smo, od Milana Lazarevića, saznali vrlo neobičnu priču o putu i sudbini jednog “Titovog novčanika”.
Priča počinje od Dragana Stevanovića iz Vranjaka koji je punih dvadesetpet godina bio šef obezbjeđenja Titove supruge, Jovanke Broz Budisavljević.
Ona mu je za predan rad u službi darovala jedan od unikatnih novčanika iz Titove kolekcije. Dragan kao veliki prijatelj sa našim modričaninom Milanom Lazarevićem isti daje njemu na “čuvanje”, kako kaže Milan, jer nezgodno mu je bilo dati poklon na poklon.
Novčanik je, naravno, od prave kože, ručni rad vrhunske kvalitete.
Lazarević “čuva” ovaj novčanik već deset godina i samo od prilike do prilike ga sa ponosom pokazuje znatiželjnim poznanicima.
Usput, primjetili smo nešto neobično.
Ovaj novčanik je opet kao neka “Juga” u malom ili Evropa jer u njemu su i domaće konvertibilne marke, srpski dinari, hrvatske kune pored švajcaraca i drugih valuta.


Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ĐORĐE GAVRIĆ – muzičar, slikar, pjesnik…

“Po povratku u grad u kojem sam odrastao zainteresovala me je jedna veoma zanimljiva i nesvakidašnja priča. Na šetalištu sam nekoliko puta naišao na jednu neobičnu i intrigantnu ličnost, čije ...