Home / NOVOSTI / HRONIKA / VITALNA I U DESETOJ DECENIJI ŽIVOTA: Starica Petra Kovačević obeležila svoj 91.rođendan

VITALNA I U DESETOJ DECENIJI ŽIVOTA: Starica Petra Kovačević obeležila svoj 91.rođendan

I u Ustanovi „Dana“ život ima smisla, kaže ova krepka starica

MODRIČA – Starica Petra Kovačević rođena je 29.oktobra 1926.godine. I sama kaže – davno je to bilo! No, život joj je bio ispunjen sadržajnošću, pažnjom i ljubavlju najbližih.

„Zato toliko dugo i trajem. Pokojni suprug je, kao vojno lice, boravio na mnogim mestima. Tako sam i ja sa njim mnogo obišla i mnogo putovala. Odavno je moj Vasilije na istini, u večnom životu. Rodili smo tri sina, ali jedan nije među živima. Jedan je u Laktašima, drugi u Novom Sadu. Često me obilaze. Imam i petero unučadi i devetoro praunučadi. Neka su mi živi i zdravi. Ponosna sam na sve njih“, kaže ova krepka starica.

Tužna je što je ostala bez tri brata. Žive su ona i sestra Boja. Od brata sin je ove godine preminuo, živeo je svega 63 godine.

„Duša me boli što je tako. Patim za svojim srodnicima, ali i za onim starim vremenima kada su se ljudi više cenili i poštovali. Svako je svakom verovao. Danas niko nikog neće da trpi, da uvažava. Gde će nas sve ovo odvesti. Zabrinuta sam za nove generacije. Recepti za dug život jesu vedrina duha, vera u ljude, pozitivno razmišljanje“, otkriva baka Petra Kovačević.

Poslednjih godina boravi u Ustanovi socijalne zaštite za smeštaj starih lica „Dana“ u Modriči.

STARICA PETRA OKRUŽENA POTOMCIMA

„Tu sam kod Bate (Nedeljko Kovačević, o.a.), ja sam njemu strina. Njegov otac Anđelko i moj pokojni suprug su rođena braća. Ovde mi je skoro kao kod kuće. Odličan smeštaj, dobra hrana, brza i čestita usluga. Bato me ubeđuje da ću dugo živeti i da ćemo za moj 100.rođendan okupiti se u nekom hotelu. Daleko je do toga. Hvala mojim najbližim što su me obišli i ovom prilikom“, poručila je starica Petra Kovačević.

Ona je primer da život može biti sadržajan i zanimljiv i u desetoj deceniji.

Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...