Home / NOVOSTI / HRONIKA / Virus korona ne popušta u Modriči: Šestoro zaraženih, troje dece i radnica iz fabrike obuće

Virus korona ne popušta u Modriči: Šestoro zaraženih, troje dece i radnica iz fabrike obuće

Institut za javno zdravlje Republike Srpske saopštio je poslednjeg majskog dana da je 6 osoba iz Modriče bilo pozitivno na korona testu, što je izazvalo uznemirenje građana

Modriča, 01.06.2020.- Institut za javno zdravlje Republike Srpske saopštio je poslednjeg majskog dana da je 6 osoba iz Modriče bilo pozitivno na korona testu, što je izazvalo uznemirenje građana. Radi se o troje dece koja su povezana za situaciju u modričkom vrtiću pre dve sedmice.Tako je rad dečijeg vrtića obustavljen do daljnjeg Novo zaražene odrasle osobe su dve srednje a jedno starije starosne dobi. Po jedno dolaze iz Dugog Polja, Modriče a radnica fabrike obuće je iz Miloševca. Od početka pandemije ovo je najveći broj zaraženih iz Modriče u jednom danu.U Domu zdravlja se dnevno obavi oko 40 testiranja na virus.

– Novo zaražena deca dva puta su bila negativna na testu a poslednji je pokazao da su zaražena.Napominjem da deca nisu iz grupe u kojoj radila zaražena vaspitačica od 18 maja, kada je vrtić ponov zatvren – naglasio je Darko Stefanović direktor Doma zdravlja Modriča.

Kad je u pitanju zaražena radnica fabrike obuće, Dom zdravlja je u saradnji sa lokalnom zajednicom i Institutom za javno zdravlje preduzeo sve propisane mere i sve radnice koje su dolazile sa njom u kontakt stavaljene su u izolaciji.

– Dobili smo informaciju da pozitivna na koronu jedna radnica zaposlena u lokalnoj fabrici gdje ima više radnika. U radnoj grupi gdje je ta osoba radi ima oko 40 lica kojima je već izrečena mera izolacije.Preduzimao sve mere za suzbijanje i širenje korona virusa, svakodnevno pratimo situaciju i nastavljamo i dalje borbu protiv ovog virusa – rekao je Stefanović.

Inače od početka pandemije, zaraza je do sada potvrđena kod 32 lica u Modriči. Osam pacijenta su se oporavilo, pet je preminulo, a 19 se još leči. Trenutno se pod zdravstvenim nadzorom u kućnoj izolaciji nalazi 313 lica, a od početka epidemije kroz zdravstveni nadzor je prošlo više preko 1000 građana.

Autor: Vid Blagojević

Izvor: Novosti

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...