Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije održana je danas, 25. maja 2020. godine  sa početkom u 12,00 časova. Razmotrena je trenutna epidemiološka situacija na području lokalne zajednice.  Komandant Štaba informisao je prisutne da  je od početka pandemije u Modriči na virus korona testirano 343 lica. Od ukupno 25  zaraženih  petoro je  potpuno izliječeno, 15 osoba  su u fazi liječenja, a petoro je nažalost preminulo.  Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 93 lica, a za 879 je istekao zdravstveni nadzor. Prisutni su upoznati sa podatkom da su sva djeca i zaposleni iz JZU“Dječija radost“ koja su bila u kontaktu sa zaraženim vaspitačem testirana i svi nalazi su negativni. Donešen je zaključak kojim je pomenutoj ustanovi zabranjen rad do 1. juna 2020. godine. Prilikom donošenja odluke o dozvoli rada Dječijeg obdaništa biće uključeno više subjekata. Sportskim organizacijama je zabranjen početak rada dok zaposleni ne budu testirani na virus korona. Građanima je upućena molba da se i dalje pridržavaju propisanih mjera zaštite.

„Ono što me zaista raduje je podatak da su svi nalazi od 33 testirane djece i 8 zaposlenih u Dječijem vrtiću negativni.  Da nije bilo predhodne naredbe o testiranju mi bi vjerovatno imali novo žarište. Tu nije bilo žarišta jer se na prvi znak korona virusa blagovremeno reagovalo. Obzirom na sva dešavanja ustanova  neće početi sa radom. Zahvaljujem se roditeljima na strpljenju jer zaista je mučno čekati rezultate testa. U protekloj sedmici smo imali 12 novih lica koja su oboljela. Nažalost, dva lica su preminula i koristim priliku da porodicama uputim iskreno saučešće. Ostalo nam  je još jedno žarište koje u saradnji sa Domom zdravlja pokušavamo držati pod kontrolom.  Sportske oragnizacije neće moći početi sa radom dok se zaposleni ne testiraju. Molim građane, ugostitelje i sve ostale da se pridržavaju propisanih mjera zaštite, kako ne bi došli u situaciju da ponovo moramo pooštravati mjere“, istakao je načelnik Krekić.

„Mi se nadamo da držimo epidemiološku situaciju pod kontrolom. U proteklih sedam dana imali smo veliki broj testiranja. Kontakti iz vrtića su negativni“, rekao je direktor Doma zdravlja Darko Stefanović.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...