Home / NOVOSTI / HRONIKA / Violetina donacija zaštitne opreme stigla u Bolnicu za hroničnu psihijatriju Modriča *(FOTO)

Violetina donacija zaštitne opreme stigla u Bolnicu za hroničnu psihijatriju Modriča *(FOTO)

Društvo Violeta iz Gruda danas je isporučilo donaciju u ustanovu Bolnica za hroničnu psihijatriju Modriča u vidu medicinske opreme koja se sastoji od velike količine zaštitnih maski, steriliziranih zaštitnih odijela, zaštitnih rukavica te navlaka za obuću.

U narednom razdoblju će biti isporuka ostatka količine koja će sadržavati zaštitna odijela i zaštitne maske za liječnike KN95.

 

Ovu informaciju i slike koje smo dobili od marketing službe Violeta doo Grude, dopunit ćemo slikama i objavom koju je na svoju stranicu postavila JZU Specijalna bolnica za hroničnu psihijatriju Modriča.

Kompanija „Violeta” iz Gruda, jedna od vodećih kompanija na tržištu higijenskih proizvoda, uložila je značajna finansijska sredstva za nabavku medicinske opreme, kako bi na taj način pomogla zdravstveni sistem Bosne i Hercegovine kada je to najpotrebnije, u uslovima borbe protiv korona virusa. Medicinska oprema koja je u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Kine, biće podijeljena za 38 zdravstvenih ustanova.

Tim povodom, predstavnici kompanije “Violeta” posjetili su JZU Specijalnu bolnicu za hroničnu psihijatriju Modriča i donirali veliku količinu zaštitne medicinske opreme: 1800 komada zaštitnih maski, 80 zaštitnih odijela, 3400 komada rukavica, kao i 1800 komada zaštitnih navlaka za obuću.

„ Donirana medicinska oprema biće od značajne pomoći našoj bolnici, u kojoj se svakodnevno trudimo da zaštitimo osoblje i pacijente u ovom teškom periodu, i iskreno se zahvaljujemo kompaniji „Violeta” i vlasniku kompanije Petru Ćorluci, na ovoj velikoj pomoći u toj zaštiti, i nadamo se i budućoj saradnji”, naveo je Siniša Nikić, direktor bolnice.

Pripremio: Zlatko Huravik / Modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...